Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Bližnji vzhod ZN opozarja, da bi bilo lahko stradanje v Gazi vojni zločin. Izrael onemogoča dobavo pomoči.

Visoki komisar ZN-a za človekove pravice Volker Türk je dejal, da obstajajo utemeljeni razlogi za oceno, da Izrael v Gazi stradanje uporablja kot orožje. Če bo dokazan naklep, bo šlo za vojni zločin, je opozoril.

23

Migracije Minister Poklukar upa, da strategija priseljevanja ne bo le "list papirja"

Predstavitev vsebine in ciljev novega strateškega dokumenta vlade na področju priseljevanja so predstavili minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, državna sekretarka Tina Heferle in generalni direktor direktorata za migracije Matej Torkar.

23

Gospodarstvo Golob in sindikati za obuditev ESS-ja. GZS: Kakšne resne pripravljenosti doslej ni bilo.

Predsednik vlade Robert Golob se je srečal s predstavniki reprezentativnih sindikalnih central, ki so nedavno zagrozili z "aktivacijo delavcev". Skupaj so se zavzeli za obuditev delovanja Ekonomsko-socialnega sveta.

2

Evropa V Franciji sprejemajo zakon proti diskriminaciji zaradi pričeske oziroma las

Spodnji dom francoskega parlamenta je sprejel predlog zakona, ki prepoveduje diskriminacijo na delovnem mestu na osnovi teksture, barve in dolžine las oziroma pričeske. Takšne diskriminacije so deležne predvsem temnopolte ženske.

Črna kronika Hišne preiskave zaradi sumov korupcije v zdravstvu

Celjski kriminalisti so končali predkazenski postopek v zvezi s preiskavo 40 kaznivih dejanj s področja korupcije v zdravstvu za nedovoljeno sprejemanje in dajanje daril.

2

Novice

Interpelacija Stojmenova Duh: Nakup računalniške opreme za tiste, ki jo najbolj potrebujejo, ni afera

DZ obravnava interpelacijo zoper ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh, v kateri ji stranka SDS očita nevestno in negospodarno delo v povezavi z nakupom 13 tisoč prenosnih računalnikov. Koalicija sicer interpelacije ne bo podprla.

312

Argentina - Kolumbija Milei kolumbijskega predsednika označil za "morilskega terorista"

Kolumbija je napovedala izgon več argentinskih diplomatov v odziv na žalitve, ki jih je proti kolumbijskemu predsedniku izrekel argentinski predsednik Javier Milei. Ta je kolumbijskega kolega Gustava Petra označil za "morilskega terorista".

11

Evropa Dodik: Parlament BiH-a naj razveljavi odločitve visokega predstavnika mednarodne skupnosti

Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je na posebni seji skupščine entitete zahteval, naj parlament Bosne in Hercegovine razveljavi odločitve visokega predstavnika mednarodne skupnosti Christiana Schmidta.

8

Šport

Kvalifikacije za OI Adžić: Imamo resno ekipo, ki s ponosom zastopa Slovenijo v boju za nastop na OI

Selektor slovenskih rokometašic Dragan Adžić je na novinarski konferenci v Trebnjem razkril seznama varovank za nastop v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo in prihajajoče olimpijske kvalifikacije v Nemčiji.

7

SOS odmev Cene Prevc: Letošnja Planica je bila čustvena bomba

"Čeprav tekmujemo drug proti drugemu, si vesel, ko nekomu uspe zmagati, in mu to iskreno privoščiš, ker veš, da ni po juhi priplaval ali pa zadel sedmice na lotu," o kolegialnosti med smučarskimi skakalci razmišlja Cene Prevc.

27

Atletika Čeh: Z novim trenerjem bistvenih sprememb ne bo

Kristjan Čeh je ob predstavitvi sezone na Ptuju dejal, da sta se s trenerjem Gerdom Kanterjem razšla sporazumno in da je odločitev tlela nekaj časa. Z novim trenerjem, tudi Estoncem, imata isto vizijo, pravi favorit za olimpijsko medaljo v metu diska.

13

EP v slalomu V Tacnu organizatorji dobivajo boj z naravo

Prireditelji evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu, ki se bo uradno začelo 15. maja, kljub občasnim udarcem – zadnjega so prejeli z vnovičnim naraščanjem Save, zaradi katerega so dela zastala najmanj za štiri dni – dobivajo boj z naravo.

1

Tour 202 Andrej Hauptman: Ni bil cilj, da bi bil Tadej v najboljši formi v Kataloniji

Ko se zdi, da višje ne gre, da bolje, ne more biti, pride naokoli Tadej Pogačar in postavi letvico še višje. Štiri zmage v enem tednu, od tega tri gorske, ena spet po dolgem pobegu, za povrh pa na koncu še ena sprinterska. Razlika do tekmecev – 3:41.

101
Oglasno sporočilo

Podjetnik naj bo!

Prihaja največji podjetniški dogodek za študente

Odbojka Hafner na klopi ACH-ja zamenjal Gačića

Vodstvo serijskih slovenskih odbojkarskih prvakov ACH Volley se je odločilo za menjavo na trenerskem mestu. Po nizu neprepričljivih iger je dosedanjega trenerja Radovana Gačiča zamenjal Matjaž Hafner.

4
Več

Kultura

Dediščina Ali lahko direktorica galerije doseže prepoved kopiranja Michelangelovega Davida?

Cecilie Hollberg, direktorica galerije Akademija, kjer domuje kip Davida, želi zaščititi njegovo komercialno kopiranje in milijarde spominkov v njegovi obliki, kar odpira pravna vprašanja o javni domeni umetnin. Koliko tožb je vložila, ne razkriva.

Festival Pranger Katere pesniške zbirke bodo letos v središču kritiške pozornosti?

Žirija festivala Pranger razkriva avtorje pesniških zbirk, za katere so presodili, da si zaslužijo podrobnejšo obravnavo: Lara Božak, Miljana Cunta, Nina Dragičević, Tonja Jelen, Vesna Liponik, Ana Pepelnik, Primož Repar, Denis Škofic in Matjaž Zorec.

60. beneški bienale Slovenski paviljon na bienalu bo umeščen zunaj štirih sten

Slovenija se bo predstavila s projektom konceptualne umetnice Nike Špan Skrivnost vrta zate, s čimer na več ravneh nagovarja tujost kot osrednjo temo letošnjega 60. beneškega bienala. Posebnost paviljona bo, da bo delo predstavljeno na javnem prostoru.

Več

Zabava in slog

Slovo V ZOO Ljubljana so se poslovili od leva Maximusa: "Pogrešali bomo njegovo mogočno rjovenje"

Iz Živalskega vrta Ljubljana so sporočili, da je 15-letni azijski lev Maximus bolehal za motnjami živčnega sistema. Čeprav so ga poskušali zdraviti, se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo. Na koncu je dokončno ohromel, zato so ga evtanazirali.

43

Poziv Kip princa Filipa pri Cambridgeu morajo po letih zgražanja odstraniti

Čeprav svet Cambridgea ni dal dovoljenja, so pred leti pri univerzi v čast princa Filipa postavili kip. Abstraktno skulpturo so nekateri označili za najslabše umetniško delo, predloženo svetu. Od naročnika zahtevajo, da jo do avgusta odstrani.

7

Znani Anne Hathaway o spontanem splavu: "Ne bom se sramovala nečesa, kar je povsem normalno"

Ameriška igralka Anne Hathaway je leta 2015, ko je na Broadwayu igrala nosečo pilotko in je morala na odru vsak večer roditi, imela spontani splav. O boleči izkušnji je javno spregovorila, ker ne želi, da se ženske v podobnem položaju počutijo same.

4

Težki časi Žičničarji morajo zaradi vzdrževanja naprav na Kanin dostopati z italijanske strani

Krožnokabinska žičnica na Kanin prisilno miruje, občina Bovec pa v čakanju odločitve vlade o prihodnosti smučišča vzdržuje naprave. Bovški žičničarji morajo zato do smučišča dostopati z italijanske strani. Brez vzdrževanja bi bila škoda lahko milijonska.

35

Znani Policija opustila preiskavo očeta Taylor Swift

Avstralski paparac je trdil, da ga je oče Taylor Swift neupravičeno udaril v obraz, domnevni napad pa je prijavil policiji. Po enomesečni preiskavi je ta sporočila, da proti Scottu ne bo ukrepala, saj policisti niso odkrili kršitve.

2

Avtomobilnost Na katerem slovenskem jezeru se audi jaray spremeni v audija A5?

V Avtomobilnosti preverjamo vaše znanje o avtomobilih. Tokrat vas sprašujemo, na katerem slovenskem jezeru se v Audijevi reklami model audi jaray iz leta 1923 preobrazi v model audi A5?

2

Zvok časa Run-D.M.C. pred 40 leti z istoimenskim prvencem spremenili glasbeno sceno

27. marca 1984 je trojica Run-D.M.C izdala debitantski studijski album. Ta je bil prelomen – svetu je predstavil "tršo" obliko hiphopa. Poskrbel je za eno izmed prvih "diss" pesmi in prvo skladbo nove šole hiphopa. Prvič sta se združila rap in rock.

5
Več

Uredniški izbor

Nemško-izraelska naveza "Nemška slepa solidarnost z Izraelom ni iz občutka krivde, ampak iz koristoljubja"

"Nemčija ima poseben in dober odnos z Izraelom. In Izrael se lahko zanese na nas," je znova poudaril nemški kancler Olaf Scholz. Brezpogojna podpora Nemčije Izraelu pri agresiji na Gazo je tema številnih razprav, razlogi pa so zgodovinski in zapleteni.

80

Intervju Aleksander Mervar: Elektrika iz JEK-a 2 zagotovo ne bo poceni

Aleksander Mervar je že 40 let zasidran v slovenski energetiki. Nadaljnji razvoj projekta JEK 2 podpira, a razblinja nekatere mite, ki krožijo v razpravah o novi jedrski elektrarni in poudarja, da moramo razmisliti tudi o gradnji plinskih elektrarn.

354

Intervju "Materina ljubezen je večna, ne glede na to, ali je otrok živ ali ne"

Izgubi otroka v visoki nosečnosti sledi zapleten proces žalovanja. Po smrti se ljudi običajno spominjamo v pogovorih in jih omenjamo z imeni. Pri otrocih, ki jih bližnji niso mogli spoznati, je drugače. Starši si včasih želijo, da izrečemo njihova imena.

11

Pogovor Metsola: Širitev je Evropski uniji vedno prinesla koristi

Če se bo začel nov val širitve Evropske unije, bodo potrebne reforme, saj to, kar deluje s 27 članicami, ne deluje z 32 ali 35 članicami, je v pogovoru za TV Slovenija dejala predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola.

16
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: O izjemnosti!

Danes pa zelo na kratko o nekaterih temeljnih vprašanjih bivanja. V tednu, ki ga začenjamo brez Petra, najprej pojasnjujemo, da odhod velikega šampiona v pokoj najverjetneje ni dokončen.

4

Kolumna Boštjana Jurečiča Slikarstvo v Ljubljani ta hip

V Ljubljani je v tem času na ogled nekaj sijajnih slikarskih razstav. Ampak kdaj ste v Sloveniji nazadnje naleteli na razstavo prvorazrednih del kakega vrhunskega slikarja ali kiparja, ki ni iz območja nekdanje Jugoslavije? 

10

Anja Zag Golob Podkast Jajca: Slovenci ksenofobni, le stopimo v napad!

Nemoč aktualnega državnega vodstva se med drugim kaže v temeljnem nerazumevanju pojma politike in njene vloge za zagotavljanje dobrobiti državljank in državljanov.

7

Slavko Jerič Sproščeni Pogačar veliko testira, se šali in pili gorsko formo

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je odlično začel novo sezono: štirje nastopi, dve zmagi, njegova najslabša uvrstitev pa je tretje mesto. Predvsem pa je čutiti sproščenost, testiranje in zabavo.

58
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov