Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novinarska konferenca vlade Levičar: Resolucija je usmerjena v razvoj nacionalnega jedrskega programa in podporo projektu JEK 2

Vlada je sprejela predlog resolucije o dolgoročni miroljubni uporabi jedrske energije v Sloveniji, ki jo razume kot strateški vir energije, med jedrskimi novogradnjami pa pozornost in podporo namenja predvsem JEK-u 2.

28

DVK Zorčič: Ob sočasni izvedbi volitev in referendumov bi lahko zmanjkalo papirja za tiskanje glasovnic

Direktor DVK-ja Igor Zorčič je v zvezi s pripravami na evropske volitve dejal, da volilna opravila tečejo po načrtih. Ob tem je opozoril, da bi se pri morebitni sočasni izvedbi referendumov utegnilo zaplesti pri dobavi materiala za tiskanje glasovnic.

39

Spletišča državnih organov Ponoči so se napadi z onemogočanjem nadaljevali, do nekaterih spletišč iz tujine ni mogoče dostopati

Po napadu na spletno stran predsednice republike v sredo so se ponoči kibernetski napadi nadaljevali na spletišča drugih državnih organov, so potrdili na Uradu za informacijsko varnost. Začasna nedostopnost strani SV medtem ni bila posledica napada.

76

Interpelacija Stojmenova Duh: Nakup računalniške opreme za tiste, ki jo najbolj potrebujejo, ni afera

DZ obravnava interpelacijo zoper ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh, v kateri ji stranka SDS očita nevestno in negospodarno delo v povezavi z nakupom 13 tisoč prenosnih računalnikov. Koalicija sicer interpelacije ne bo podprla.

289

Slovo V ZOU Ljubljana so se poslovili od leva Maximusa: "Pogrešali bomo njegovo mogočno rjovenje"

Iz Živalskega vrta Ljubljana so sporočili, da je 15-letni azijski lev Maximus bolehal za motnjami živčnega sistema. Čeprav so ga poskušali zdraviti, se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo. Na koncu je dokončno ohromel, zato so ga evtanazirali.

18

Novice

Slovenija Ruski diplomat, ki ga je Slovenija razglasila za nezaželenega, že zapustil državo

Ruski diplomat, ki ga je ministrstvo za zunanje zadeve pred enim tednom razglasilo za nezaželeno osebo, je v sredo zapustil Slovenijo, je povedal podpredsednik vlade Matej Arčon.

29

Zdravje V mariborskem zaporu je izbruhnila epidemija garij

V mariborskem zaporu je izbruhnila epidemija garij. Garje ima približno deset ljudi, 50 jih je zaradi stika v izolaciji. 

11

Vojna v Ukrajini Rusija naj bi med okrepljenimi zračnimi napadi na Ukrajino uporabila novo vrsto bombe

Rusija naj bi v zračnih napadih na severovzhodno ukrajinsko mesto Harkov, v katerih je bil ubit najmanj en človek, uporabila novo vrsto vodene bombe, so sporočili tamkajšnji uradniki.

8

Šport

Kvalifikacije za OI Adžić: Imamo resno ekipo, ki s ponosom zastopa Slovenijo v boju za nastop na OI

Selektor slovenskih rokometašic Dragan Adžić je na novinarski konferenci v Trebnjem razkril seznama varovank za nastop v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo in prihajajoče olimpijske kvalifikacije v Nemčiji.

SOS odmev Cene Prevc: Letošnja Planica je bila čustvena bomba

"Čeprav tekmujemo drug proti drugemu, si vesel, ko nekomu uspe zmagati, in mu to iskreno privoščiš, ker veš, da ni po juhi priplaval ali pa zadel sedmice na lotu," o kolegialnosti med smučarskimi skakalci razmišlja Cene Prevc.

27

Atletika Čeh: Z novim trenerjem bistvenih sprememb ne bo

Kristjan Čeh je ob predstavitvi sezone na Ptuju dejal, da sta se s trenerjem Gerdom Kanterjem razšla sporazumno in da je odločitev tlela nekaj časa. Z novim trenerjem, tudi Estoncem, imata isto vizijo, pravi favorit za olimpijsko medaljo v metu diska.

6

Tour 202 Andrej Hauptman: Ni bil cilj, da bi bil Tadej v najboljši formi v Kataloniji

Ko se zdi, da višje ne gre, da bolje, ne more biti, pride naokoli Tadej Pogačar in postavi letvico še višje. Štiri zmage v enem tednu, od tega tri gorske, ena spet po dolgem pobegu, za povrh pa na koncu še ena sprinterska. Razlika do tekmecev – 3:41.

91

Odbojka Hafner na klopi ACH-ja zamenjal Gačića

Vodstvo serijskih slovenskih odbojkarskih prvakov ACH Volley se je odločilo za menjavo na trenerskem mestu. Po nizu neprepričljivih iger je dosedanjega trenerja Radovana Gačiča zamenjal Matjaž Hafner.

3
Oglasno sporočilo

5 idej, kako uporabiti biorazgradljive vrečke

Ko boste sadje in zelenjavo po prihodu iz trgovine zložili iz biorazgradljive vrečke, slednje nikar ne zavrzite, čeprav je primerna tudi za kompostiranje.

Liga NBA Sodniki pomagali Clippersom do pomembne zmage

Nočne tekme v Ligi NBA se niso razpletle po okusu Dallasa, saj so zmagali prav vsi njegovi tekmeci v boju za končnico. LA Clippersi so kontroverzno slavili zmago v Philadelphii, Phoenix pa je ugnal vodilno ekipo Zahoda Denver.

103
Več

Kultura

Oder Zločin na Kozjem otoku: ker je skrajnost med dobrim in zlim v vseh nas

Režiser Alen Jelen je ob postavljanju predstave Zločin na Kozjem otoku Uga Bettija na oder želel pokazati predvsem to, da skrajnost med dobrim in zlim obstaja v vseh nas. Ko pridemo do neznane situacije, se naš notranji svet lahko postavi na glavo.

Slovenska kinoteka Retrospektiva Michalea Hanekeja, režiserja enega najbolj družbeno angažiranih opusov sodobnega časa

Z Neznano kodo v Slovenski kinoteki nocoj odpirajo retrospektivo, posvečeno enemu najbolj cenjenih cineastov Michaelu Hanekeju. Delo režiserja, ki s svojimi filmi ostro reže v etične postavke sodobne družbe, bo osvetljeval tudi zbornik.

Knjige Umrl je psiholog Daniel Kahneman, avtor knjižne uspešnice Razmišljanje, hitro in počasno

V 91. letu starosti je umrl ugleden psiholog izraelsko-ameriških korenin Daniel Kahneman, eden najvplivnejših sodobnih mislecev in strokovnjakov s področja vedenjske ekonomije. Za svoje delo je prejel tudi Nobelovo nagrado.

1
Več

Zabava in slog

Poziv Kip princa Filipa pri Cambridgeu morajo po letih zgražanja odstraniti

Čeprav svet Cambridgea ni dal dovoljenja, so pred leti pri univerzi v čast princa Filipa postavili kip. Abstraktno skulpturo so nekateri označili za najslabše umetniško delo, predloženo svetu. Od naročnika zahtevajo, da jo do avgusta odstrani.

3

Znani Anne Hathaway o spontanem splavu: "Ne bom se sramovala nečesa, kar je povsem normalno"

Ameriška igralka Anne Hathaway je leta 2015, ko je na Broadwayu igrala nosečo pilotko in je morala na odru vsak večer roditi, imela spontani splav. O boleči izkušnji je javno spregovorila, ker ne želi, da se ženske v podobnem položaju počutijo same.

3

Težki časi Žičničarji morajo zaradi vzdrževanja naprav na Kanin dostopati z italijanske strani

Krožnokabinska žičnica na Kanin prisilno miruje, občina Bovec pa v čakanju odločitve vlade o prihodnosti smučišča vzdržuje naprave. Bovški žičničarji morajo zato do smučišča dostopati z italijanske strani. Brez vzdrževanja bi bila škoda lahko milijonska.

22

Znani Policija opustila preiskavo očeta Taylor Swift

Avstralski paparac je trdil, da ga je oče Taylor Swift neupravičeno udaril v obraz, domnevni napad pa je prijavil policiji. Po enomesečni preiskavi je ta sporočila, da proti Scottu ne bo ukrepala, saj policisti niso odkrili kršitve.

2

Avtomobilnost Na katerem slovenskem jezeru se audi jaray spremeni v audija A5?

V Avtomobilnosti preverjamo vaše znanje o avtomobilih. Tokrat vas sprašujemo, na katerem slovenskem jezeru se v Audijevi reklami model audi jaray iz leta 1923 preobrazi v model audi A5?

2

Zvok časa Run-D.M.C. pred 40 leti z istoimenskim prvencem spremenili glasbeno sceno

27. marca 1984 je trojica Run-D.M.C izdala debitantski studijski album. Ta je bil prelomen – svetu je predstavil "tršo" obliko hiphopa. Poskrbel je za eno izmed prvih "diss" pesmi in prvo skladbo nove šole hiphopa. Prvič sta se združila rap in rock.

5

Reportaža 16.000 navijačev in fantastična Slovenija na kolena spravili velikega Ronalda

Prijateljski obračun med Slovenijo in Portugalsko je v Stožice privabil rekordno število navijačev. Sprva je bil zvezdnik večera Cristiano Ronaldo deležen stoječih ovacij, po fantastični predstavi Slovenije pa tisočerih žvižgov.

132
Več

Uredniški izbor

Nemško-izraelska naveza "Nemška slepa solidarnost z Izraelom ni iz občutka krivde, ampak iz koristoljubja"

"Nemčija ima poseben in dober odnos z Izraelom. In Izrael se lahko zanese na nas," je znova poudaril nemški kancler Olaf Scholz. Brezpogojna podpora Nemčije Izraelu pri agresiji na Gazo je tema številnih razprav, razlogi pa so zgodovinski in zapleteni.

80

Intervju Aleksander Mervar: Elektrika iz JEK-a 2 zagotovo ne bo poceni

Aleksander Mervar je že 40 let zasidran v slovenski energetiki. Nadaljnji razvoj projekta JEK 2 podpira, a razblinja nekatere mite, ki krožijo v razpravah o novi jedrski elektrarni in poudarja, da moramo razmisliti tudi o gradnji plinskih elektrarn.

354

Intervju "Materina ljubezen je večna, ne glede na to, ali je otrok živ ali ne"

Izgubi otroka v visoki nosečnosti sledi zapleten proces žalovanja. Po smrti se ljudi običajno spominjamo v pogovorih in jih omenjamo z imeni. Pri otrocih, ki jih bližnji niso mogli spoznati, je drugače. Starši si včasih želijo, da izrečemo njihova imena.

11

Pogovor Metsola: Širitev je Evropski uniji vedno prinesla koristi

Če se bo začel nov val širitve Evropske unije, bodo potrebne reforme, saj to, kar deluje s 27 članicami, ne deluje z 32 ali 35 članicami, je v pogovoru za TV Slovenija dejala predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola.

16
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: O izjemnosti!

Danes pa zelo na kratko o nekaterih temeljnih vprašanjih bivanja. V tednu, ki ga začenjamo brez Petra, najprej pojasnjujemo, da odhod velikega šampiona v pokoj najverjetneje ni dokončen.

4

Kolumna Boštjana Jurečiča Slikarstvo v Ljubljani ta hip

V Ljubljani je v tem času na ogled nekaj sijajnih slikarskih razstav. Ampak kdaj ste v Sloveniji nazadnje naleteli na razstavo prvorazrednih del kakega vrhunskega slikarja ali kiparja, ki ni iz območja nekdanje Jugoslavije? 

10

Anja Zag Golob Podkast Jajca: Slovenci ksenofobni, le stopimo v napad!

Nemoč aktualnega državnega vodstva se med drugim kaže v temeljnem nerazumevanju pojma politike in njene vloge za zagotavljanje dobrobiti državljank in državljanov.

7

Slavko Jerič Sproščeni Pogačar veliko testira, se šali in pili gorsko formo

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je odlično začel novo sezono: štirje nastopi, dve zmagi, njegova najslabša uvrstitev pa je tretje mesto. Predvsem pa je čutiti sproščenost, testiranje in zabavo.

58
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov