Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Gospodarstvo Letna inflacija marca 3,6-odstotna

Marca se je letna inflacija malenkost okrepila. Življenjske potrebščine so se v enem letu v povprečju podražile za 3,6 odstotka, v primerjavi s februarjem pa za 0,2 odstotka. Podražitev je posledica sezonske menjave oblačil in obutve.

4

Intervju Peter Prevc: Zdaj sem bolj užival v uspehih, česar leta 2016 nisem znal

"Zame je bila ta Planica res kot darilo samemu sebi. Darilo od ljudi, narave, organizatorja … Kaj naj rečem, eden tistih lepih dni v življenju," je v intervjuju za MMC povedal Peter Prevc, zdaj že nekdanji smučarski skakalec.

28

Bližnji vzhod 38 mrtvih v izraelskih napadih na položaje Hezbolaha v Siriji

V izraelskih zračnih napadih na severno sirsko mesto Alep je bilo ubitih 38 ljudi. Sirsko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so Alep z brezpilotniki napadle tudi "teroristične skupine".

11

Maribor Na Teznem v Mariboru spet našli 250-kilogramsko bombo iz druge svetovne vojne

Pri zemeljskih delih na ulici Ledina v mariborski četrti Tezno so v četrtek opoldne našli 250 kilogramov težko letalsko bombo iz druge svetovne vojne. Kraj najdbe so zavarovali, sporočajo z Uprave RS za zaščito in reševanje.

13

Video 2TDK objavil natančnen model trase drugega tira

Podjetje 2TDK je objavilo posnetek modela celotne trase drugega tira, ki vključuje več kot 720 objektov. Trasa naj bi bila sicer končana prihodnje leto, leta 2026 pa naj bi po novi železnici zapeljali prvi vlaki.

28

Novice

Slovenija Odbor DZ-ja bo obravnaval novelo, s katero vlada širi nabor obveznih zdravniških storitev

Odbor DZ-ja za zdravstvo bo razpravljal o vladnem predlogu novele zakona o zdravniški službi. Ta širi nabor storitev, ki jih morajo zdravniki opravljati med stavko, in se ne razlikuje veliko od vladnega odloka, za katerega Fides meni, da je neustaven.

8

Zveza Nato Vloga Nata v svetovnem redu je močno odvisna od interesa ZDA

Če je Nato neizpodbitno del ureditve sveta po drugi svetovni vojni, je očitno tudi, da se svetovni red spreminja, z njim pa tudi vloga zavezništva. Te spremembe so v glavnem posledica načina, kako svoj interes in odnos do Nata razumejo ZDA.

54

Bližnji vzhod Začasno pristanišče v Gazi bi lahko pošiljke hrane začelo sprejemati aprila

Začasno pristanišče ameriške vojske ob obali Gaze, prek katerega naj bi zagotovili dodatno pomoč prebivalcem uničene palestinske enklave, bi bilo lahko pripravljeno v aprilu, je povedal ciprski predsednik Nikos Hristodulides.

4

Šport

Liga NBA Atlanta postaja trn v peti Bostona

Potem ko so na zadnji tekmi v Atlanti zapravili zajetno prednost in izgubili s 120:118, so košarkarji Bostona v Atlanti klonili še drugič zapored, tokrat po podaljšku. Mož odločitve je bil Dejounte Murray.

38

Tenis Dimitrov presenetil Alcaraza za polfinale Miamija

Grigor Dimitrov je na teniškem mastersu v Miamiju pripravil presenečenje in v četrtfinalu premagal prvega nosilca Carlosa Alcaraza. Bilo je 6:2 in 6:4.

9

Liga NHL Kingsi v noči na petek utrpeli dvojni udarec

Hokejisti Los Angelesa Kings so v noči na petek v Ligi NHL doživeli poraz v gosteh pri tekmecih za uvrstitev v končnico, Edmonton Oilersih. Bilo je 4:1.

8

Namizni tenis Darko Jorgić izpadel v 2. krogu turnirja v Inčeonu

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je že v 2. krogu končal nastope na turnirju WTT v Inčheonu z nagradnim skladom 278.000 evrov.

2

Liga NBA Dallas v pravem času začel igrati dobro obrambo

Z Luko Dončićem in Kyriejem Irvingom v postavi kakovost napada ni vprašljiva, na zadnjih tekmah pa zelo dobro deluje tudi obramba Dallasa. Do konca rednega dela Mavse čaka še deset obračunov, trenutno pa so šesti na Zahodu.

44
Oglasno sporočilo

Podjetnik naj bo!

Prihaja največji podjetniški dogodek za študente

Hvala za uspehe Tarča: O slovenskih športnikih, ki so del svetovne elite

Športna elita krepi prepoznavnost in ugled države in številnim prinaša zaslužek. Kakšno ekstazo lahko povzroči obisk svetovnega superzvezdnika Cristiana Ronalda, smo se lahko sami prepričali te dni.

99
Več

Kultura

Obletnica 150 let od rojstva drznega vojaka, vizionarskega politika in občutljivega esteta Rudolfa Maistra

29. marca 1874 se je v Kamniku rodil Rudolf Maister, najslavnejši slovenski general, branitelj slovenske severne meje, domoljub in poet. Ob 150. obletnici se bo zvrstil niz spominskih prireditev po državi. 

Beremo Zdenko Kodrič: Ladja Maribor

Prepletanje zgodovine in fikcije je nekakšen temelj Kodričevega opusa, še posebej če gre za osebe in dogodke, ki jih je čas postavil na obrobje. V romanu Pet ljubezni so bile to izpovedi petih žensk, Judinj, ujetih v kolesje zgodovine.

Dediščina V Harvardski knjižnici po več letih razprav iz knjige odstranili platnico iz človeške kože

Harvardska univerza je odstranila platnice iz človeške kože s knjige, ki so jo desetletja hranili kot kurioziteto. Po etičnih razpravah so se odločili za dostojanstven pokop posmrtnih ostankov, s čimer so priznali pretekle napake v ravnanju.

6
Več

Zabava in slog

Navdušen Svizec Phil prvič postal očka

Vremenski izvedenec svizec Phil, ki vsako leto naznani, ali nas čaka še šest tednov zime ali ne, je novopečeni očka. S partnerico Phyllis sta namreč postala starša dvema mladičkoma. Njunega spola in imen še niso razkrili.

Švedska Evrovizijo spremlja veliko varnostno tveganje, a Malmö naj bi bil nalogi kos

Priprave Malmöja na Evrovizijo, ki jo bo gostil maja, so že v polnem teku. Čeprav je zaradi vojne na Bližnjem vzhodu in v Ukrajini ter kibernetskih napadov in protestov varnostno tveganje veliko, policija zagotavlja, da bo položaj lahko obvladala.

11

Avtomobilnost Audi Q8 z laserskimi žarometi

Audi je posodobil in pomladil svojo prestižni SUV-model Q8. S prenovo je dobil predvsem novo tehniko. Laserske žaromete, zadnje OLED-luči, ki tudi "komunicirajo", in tudi parkiranje s telefonom.

21

Znani Otroci Michaela Jacksona po dolgem času skupaj na rdeči preprogi

Na predpremieri muzikala o Michaelu Jacksonu je bilo na rdeči preprogi mogoče videti pravo redkost – po njej so se namreč po več kot desetletju v čast pokojnemu očetu skupaj sprehodili tudi trije otroci kralja popa Prince, Paris in Bigi.

3

Slovo V ZOO Ljubljana so se poslovili od leva Maximusa: "Pogrešali bomo njegovo mogočno rjovenje"

Iz Živalskega vrta Ljubljana so sporočili, da je 15-letni azijski lev Maximus bolehal za motnjami živčnega sistema. Čeprav so ga poskušali zdraviti, se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo. Na koncu je dokončno ohromel, zato so ga evtanazirali.

52
Oglasno sporočilo

Zakaj so pametni televizorji postali središče sodobnega doma

V zadnjem desetletju smo bili priča izjemni evoluciji televizorjev.

Poziv Kip princa Filipa pri Cambridgeu morajo po letih zgražanja odstraniti

Čeprav svet Cambridgea ni dal dovoljenja, so pred leti pri univerzi v čast princa Filipa postavili kip. Abstraktno skulpturo so nekateri označili za najslabše umetniško delo, predloženo svetu. Od naročnika zahtevajo, da jo do avgusta odstrani.

2
Več

Uredniški izbor

20 let članstva v Natu "V zavezništvu ni ključno, koliko narediš, ampak ali narediš, kar si obljubil. Tega se nismo držali"

Slovenija je 29. marca 2004, skupaj z Bolgarijo, Estonijo, Latvijo, Litvo, Romunijo in Slovaško, postala polnopravna članica vojaškega zavezništva Nato. Ob 20-letnici članstva so največ kritik deležni nizki obrambni izdatki in nakupi vojaške opreme.

469

Nemško-izraelska naveza "Nemška slepa solidarnost z Izraelom ni iz občutka krivde, ampak iz koristoljubja"

"Nemčija ima poseben in dober odnos z Izraelom. In Izrael se lahko zanese na nas," je znova poudaril nemški kancler Olaf Scholz. Brezpogojna podpora Nemčije Izraelu pri agresiji na Gazo je tema številnih razprav, razlogi pa so zgodovinski in zapleteni.

80

Intervju Aleksander Mervar: Elektrika iz JEK-a 2 zagotovo ne bo poceni

Aleksander Mervar je že 40 let zasidran v slovenski energetiki. Nadaljnji razvoj projekta JEK 2 podpira, a razblinja nekatere mite, ki krožijo v razpravah o novi jedrski elektrarni in poudarja, da moramo razmisliti tudi o gradnji plinskih elektrarn.

356

Intervju "Materina ljubezen je večna, ne glede na to, ali je otrok živ ali ne"

Izgubi otroka v visoki nosečnosti sledi zapleten proces žalovanja. Po smrti se ljudi običajno spominjamo v pogovorih in jih omenjamo z imeni. Pri otrocih, ki jih bližnji niso mogli spoznati, je drugače. Starši si včasih želijo, da izrečemo njihova imena.

11
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: O izjemnosti!

Danes pa zelo na kratko o nekaterih temeljnih vprašanjih bivanja. V tednu, ki ga začenjamo brez Petra, najprej pojasnjujemo, da odhod velikega šampiona v pokoj najverjetneje ni dokončen.

4

Kolumna Boštjana Jurečiča Slikarstvo v Ljubljani ta hip

V Ljubljani je v tem času na ogled nekaj sijajnih slikarskih razstav. Ampak kdaj ste v Sloveniji nazadnje naleteli na razstavo prvorazrednih del kakega vrhunskega slikarja ali kiparja, ki ni iz območja nekdanje Jugoslavije? 

10

Anja Zag Golob Podkast Jajca: Slovenci ksenofobni, le stopimo v napad!

Nemoč aktualnega državnega vodstva se med drugim kaže v temeljnem nerazumevanju pojma politike in njene vloge za zagotavljanje dobrobiti državljank in državljanov.

7

Slavko Jerič Sproščeni Pogačar veliko testira, se šali in pili gorsko formo

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je odlično začel novo sezono: štirje nastopi, dve zmagi, njegova najslabša uvrstitev pa je tretje mesto. Predvsem pa je čutiti sproščenost, testiranje in zabavo.

58
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov