Vreme

Vreme
NEDELJA
20
29
PONEDELJEK
17
30
TOREK
17
30
SREDA
18
31
ČETRTEK
18
31
Napoved za Slovenijo
Ponoči se bo postopno jasnilo, zjutraj pa bo na severozahodu in severu spremenljivo oblačno. Tam so možne že manjše padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 22 stopinj Celzija. Jutri čez dan se bodo padavine z močnimi nevihtami krepile, se razširile nad vso državo ter od severa ponehale v večernem ali nočnem času. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 31 stopinj Celzija, ob prehodu vremenske fronte pa se bo popoldne osvežilo.
Obeti za Slovenijo
V ponedeljek bo precej jasno in povečini suho z nekaj jutranje megle. Verjetnost za plohe ali nevihte bo majhna. V torek in sredo kaže na deloma sončno vreme, verjetnost za popoldanske nevihte se poveča. Od 28. junija do 3. julija 2017 Od srede do petka bodo naši kraji pod vplivom obsežnega ciklonskega območja, ki bo nastalo nad zahodno Evropo in se pomikalo preko srednje Evrope proti Skandinaviji. V višinah ga bo spremljalo obširno območje nizkega tlaka s hladnim zrakom, ki bo vplivalo na vreme pri nas vse do torka. Od srede do nedelje kaže, da bo vreme precej nestanovitno. Predvsem v četrtek in petek kaže, da bi bilo lahko, ob prehodu vremenske fronte, več padavin. V ponedeljek in torek se verjetnost za padavine zmanjša. Sprva bodo najvišje dnevne temperature še okrog 30 stopinj, po prehodu vremenske fronte v petek, pa se bo predvidoma ohladilo.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Jutri dopoldne se bodo v krajih zahodno in severno od nas pričele pojavljati pogoste padavine in nevihte, ki se bodo čez dan razširile nad vse sosednje pokrajine in zvečer od severa ponehale.
Vremenska slika
Nad zahodno Evropo vztraja območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje nad Alpami in Balkanom. Od zahoda nad naše kraje doteka zelo topel in občasno bolj vlažen zrak. Jutri Nad zahodno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka, nad severno Evropo pa obsežno ciklonsko območje z vremenskimi frontami, ki se raztezajo proti jugozahodu. Samostojna vremenska motnja z nestanovitnim vremenom se pomika preko naših krajev. Pred motnjo doteka z jugozahodnim vetrom nad naše kraje še topel in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenska obremenitev se bo postopoma krepila, spanje najbolj občutljivih bo v noči na nedeljo moteno. V nedeljo bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Po nekaterih nižinah bo sredi dneva pred nastankom ploh in neviht občutje poslabšal občutek soparnosti. V nedeljo zvečer bo vremenska obremenitev oslabela in večinoma ponehala. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 9 in v gorah 10,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo srednje visoka, lokalno visoka. Obremenitev bodo zniževale vročinske nevihte in košnja trave. Višje v hribih je obremenitev lahko visoka. V zraku bo visoka obremenitev s cvetnim prahom pravega kostanja in kopriv, ki le redko povzroča težave z zdravjem. Pojavljal se bo še cvetni prah trpotca in lipe. V Primorju je obremenitev zraka nižja kot na celini. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo nizka do srednje visoka, s koprivovkami (krišina in kopriva) srednje visoka. Prisoten bo še cvetni prah trpotca. Sezona pojavljanja cvetnega prahu oljke je zaključena. Obremenitev s sporami plesni bo visoka, prevladuje Cladosporium. Velik vpliv na povišanje obremenitve imajo intenzivna dela na njivah in travnikih.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Popoldne znova nevihte, na Obali lahko količina ozona preseže opozorilno vrednost
10
24. junij 2017 ob 13:42 Neurja, ki so v petek zvečer povzročala težave na severu države - ob padcu drevesa na brunarico je bila poškodovana ženska -, so mogoča tudi danes, opozarjajo vremenoslovci.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:12 20:57
Maribor 05:05 20:54
Koper 05:17 20:58
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:46 22:05
Maribor 06:40 22:02
Koper 06:51 22:07