Vreme

Vreme
PETEK
5
7
SOBOTA
1
2
NEDELJA
-4
1
PONEDELJEK
-7
0
TOREK
-4
1
Napoved za Slovenijo
Zvečer in ponoči bo oblačno, na severovzhodu pa bo sprva še nekaj jasnine, a do jutra se bo tudi tam povečini pooblačilo. Padavine bodo postopno spet pogostejše, predvsem na zahodu bodo možne posamezne nevihte. Ponovno se bo krepil jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, v Alpskih dolinah okoli 0 °C. V petek bo oblačno in v večjem delu Slovenije deževno, sprva bodo možne tudi posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ki bo sredi dneva slabel. Zvečer in v noči na soboto se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 7 do 13, v severnih krajih okoli 3 °C.
Obeti za Slovenijo
V soboto zjutraj bodo padavine povsod ponehale, najkasneje na zahodu. Čez dan bo ostalo pretežno oblačno, v zahodnih krajih pa se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Sledilo bo nekaj suhih in razmeroma hladnih dni. Zjutraj in ponekod tudi dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Od 18. do 23. decembra 2017 Naši kraji bodo večji del prihodnjega tedna pod vplivom območjem visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte bodo potovale čez srednjo Evropo in le malo vplivale na vreme pri nas. V drugi polovici tedna bo v višinah dotekal toplejši zrak. Od ponedeljka do sobote kaže na delno jasno in suho vreme, predvsem zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Razmeroma hladno bo.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V petek bo oblačno in predvsem dopoldne tudi vetrovno. Padavine bodo postopno zajele vse sosednje pokrajine. Zvečer se bo meja sneženja od severa začela spuščati.
Vremenska slika
Nad Skandinavijo, severno, zahodno in srednjo Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se pomika čez srednjo Evropo in Alpe proti vzhodu. V višinah k nam z jugozahodnimi vetrovi doteka toplejši in vlažen zrak. V petek Nad večjim delom Evrope se zadržuje območje nizkega zračnega tlaka. Od severnega Sredozemlja preko Alp in vzhodne Evrope se vije vremenska fronta. Z jugozahodnimi vetrovi k nam priteka topel in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo v petek močno obremenilen. Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže 1. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z objavljanjem informacij o cvetnem prehu v zraku bomo predvidoma ponovno začeli ob otoplitvah v januarju, ko bosta zacveteli leska in jelša, v Primorju pa bodo s cvetenjem začele cipresovke.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:37 16:17
Maribor 07:34 16:10
Koper 07:38 16:22
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 04:33 14:57
Maribor 04:29 14:51
Koper 04:35 15:01