Vreme

Vreme
NEDELJA
2
16
PONEDELJEK
4
19
TOREK
8
18
SREDA
9
18
ČETRTEK
8
17
Napoved za Slovenijo
Zvečer in ponoči bo pretežno jasno, vzhodni veter se bo polegel. Jutri bo povečini sončno. Zjutraj bo ponekod v osrednji Sloveniji nizka oblačnost, ki bo dopoldne razpadla, popoldne pa bo oblačnost od zahoda pričela naraščati. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, najvišje dnevne od 16 do 21 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V noči na torek bo prehodno rahlo deževalo. V torek bo povečini suho vreme, nekaj več oblačnosti bo v zahodnih krajih. V sredo in v četrtek bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Od 4. do 9. maja 2017 Ozračje nad Evropo bo dokaj nestabilno, v višinah bo še precej ostankov hladnega in vlažnega zraka. Pri nas bo prevladovalo spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi plohami. Predvidoma bo nekaj več sonca v petek in v soboto, verjetnost padavin pa se znova poveča od nedelje naprej. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 15 do 20 stopinj Celzija.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Jutri popoldne se bo v krajih zahodno od nas oblačnost povečala, drugod bo še povečini sončno.
Vremenska slika
Nad srednjo Evropo, Alpami in zahodnim Balkanom je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda k nam še priteka razmeroma hladen zrak. Jutri Nad severnim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa je ciklonsko območje. Oslabljena hladna fronta je dosegla zahodne Alpe in bo v noči na torek nekoliko vplivala tudi na vreme pri nas.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V ponedeljek čez dan bo vremenska obremenitev postopoma naraščala, pri občutljivih ljudeh se bodo pojavljale z vremenom povezane težave, ki bodo pogostejše v drugi polovici dneva. Krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na torek bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah seže do 7, v gorah do 8. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Najzgodnejše vrste trav že cvetijo, ob ugodnem toplejšem vremenu se lahko lokalno obremenitev dvigne do srednje visokih vrednosti. Na travnikih cvetita še trpotec in kislica, ki sta nizko alergena. Cvetenje alergenih dreves se zaključuje, izjema je hrast, ki je v drugi polovici cvetenja. V majhnih količinah bo v zraku prisoten cvetni prah bukve, gabra, platane in vrbe, pojavljal se bo tudi nizko alergeni cvetni prah oreha, divjega kostanja in iglavcev (bor, smreka, jelka). V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom trav lahko srednje visoka, v zraku bo tudi cvetni prah trpotca in kislice. Obremenitev s cvetnim prahom hrasta, krišine in cipresovk bo srednje visoka, prisoten bo tudi cvetni prah malega jesena. V zraku bodo tudi večje količine bora.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Foto, video: Reke se po poplavah postopoma umirjajo. Na nekaterih cestah še zapore.
36
28. april 2017 ob 22:45 Obilne padavine so povzročile številne nevšečnosti po vsej državi, saj so nekateri vodotoki prestopili bregove in zalili kleti ter ceste, ki ponekod ostajajo zaprte.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:49 20:09
Maribor 05:43 20:05
Koper 05:53 20:11
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 09:19 00:42
Maribor 09:12 00:39
Koper 09:24 00:44