Vreme

Vreme
PETEK
7
20
SOBOTA
9
19
NEDELJA
10
14
PONEDELJEK
7
14
TOREK
3
15
Napoved za Slovenijo
Ponoči in zjutraj bo na Primorskem in deloma Notranjskem zmerno do pretežno oblačno, proti vzhodu pa bo vse več jasnine, predvsem v Prekmurju je še možna jutranja megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, v zatišnih legah severne Slovenije okoli 4 stopinje C. V soboto bo na zahodu zmerno do pretežno oblačno, možen bo občasen rahel dež. Drugod bo večinoma sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V nedeljo se bo povsod pooblačilo, padavine bodo čez dan od zahoda zajele vso državo. Sprva bodo vmes tudi nevihte. Ohladilo se bo, zapihal bo severni veter, na Primorskem večinoma zmerna burja. Meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1200 m. Do ponedeljka zjutraj bodo padavine povsod ponehale. V ponedeljek čez dan se bo od zahoda počasi jasnilo. Ponekod bo še pihal okrepljen severni veter. V torek kaže na delno jasno in ponekod še vetrovno vreme. Od 24. do 29. oktobra 2017 Od torka do konca tedna se bo nad srednjo Evropo in Alpami krepilo območje visokega zračnega tlaka. Od torka do sobote kaže na suho vreme, v nedeljo pa se verjetnost za padavine nekoliko poveča. Temperature bodo primerne letnemu času.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči se bo megla in nizka oblačnost zadrževala na območju severnega Jadrana ter na Madžarskem. Drugod bo povečini precej jasno. Jugozahodnik bo prehodno oslabel. V soboto bo v krajih vzhodno in severno od nas še deloma sončno, drugod bo večinoma oblačno, ponekod bo možen občasen rahel dež.
Vremenska slika
Nad srednjo in jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske motnje se pomikajo severno od Alp. S šibkimi jugozahodnimi vetrovi doteka k nam topel in pri tleh dokaj vlažen zrak. V soboto Nad Sredozemljem in jugovzhodno ter delom srednje Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se od severozahoda bliža Alpam in bo v nedeljo prešla naše kraje. Pred njo z zahodnim vetrom k nam še doteka topel in postopno bolj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenska obremenitev se bo v petek krepila, občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, krepili se bodo nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 3,5 in v gorah 4. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona alergenega cvetnega prahu je zaključena, obremenitve zraka bodo prenizke, da bi vplivale na zdravje večine alergikov. V SV Sloveniji bo cvetni prah ambrozije v zraku do prvih slan, obremenitve bodo zelo nizke in ne bodo vplivale na zdravje večine alergikov. V jeseni cvetijo cedre, v zrak sproščajo velike količine cvetnega prahu, ki običajno ne povzroča zdravstvenih težav.Prehajamo v obdobje zimskega mirovanja narave, ko v zraku le občasno zaznamo kakšno zrno cvetnega prahu. Začetek sezone 2018 pričakujemo v otoplitvah v januarju, ko zacvetita leska in jelša in v Primorju cipresovke. Spore plesni bodo še prisotne v zraku.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Babje poletje: po deževnem septembru prihaja sončen (a ob jutrih meglen) oktober
21
10. oktober 2017 ob 11:33 Po svežem, mokrem in zelo sivem septembru nas v oktobru čaka daljše obdobje suhega, toplega in tudi sončnega vremena, obenem pa bosta po nižinah stalnici tudi megla in nizka oblačnost, pravijo ...
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:26 18:06
Maribor 07:22 18:01
Koper 07:28 18:10
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:46 18:52
Maribor 07:42 18:47
Koper 07:49 18:56