Vreme

Vreme
PONEDELJEK
-2
0
TOREK
-3
4
SREDA
-1
4
ČETRTEK
-2
6
PETEK
-2
7
Napoved za Slovenijo
Popoldne bo oblačno, občasno bodo ponekod še rahle padavine. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 9 °C. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin. Burja bo prehodno oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -7, na Goriškem in v Primorju ob šibki burji malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem okoli 9 °C.
Obeti za Slovenijo
V sredo bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bodo v južni Sloveniji manjše padavine, ob morju kot rahel dež, drugod kot rahel sneg. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. V četrtek bo povečini sončno, veter bo slabel. Še bo hladno. Od 23. do 28. marca 2018 Od petka do nedelje bo na vreme pri nas vplivalo šibko območje visokega zračnega tlaka. V začetku novega tedna pa naj bi se nad zahodnim Sredozemljem poglobilo ciklonsko območje, katerega pot proti vzhodu je še negotova. Suho in deloma jasno vreme bo vsaj do nedelje popoldne. Nato se bo do vključno torka verjetnost za padavine prehodno povečala, v sredo pa naj bi se postopno zjasnilo. Dnevne temperature bodo postopoma višje, vendar bo v celotnem obdobju še vedno prehladno za drugo polovico marca.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Prevladovalo bo oblačno vreme, padavine bodo marsikje ponehale. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja. Jutri bo sprva oblačno, čez dan se bo v krajih zahodno od nas delno zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo še pihala zmerna burja.
Vremenska slika
Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje. Od severovzhoda doteka k nam vlažen in hladen zrak. Jutri Nad zahodnim Sredozemljem se poglablja novo ciklonsko območje, ki se z vremensko fronto počasi pomika proti vzhodu. Z vzhodnimi vetrovi priteka nad naše kraje hladen in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V torek bo vremenska obremenitev sprva oslabela, proti večeru pa se bo ponovno okrepila. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 3,5 in v gorah 4. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom se bo ob padavinah in ohladitvi znižala. V daljši presledkih suhega vremena bodo v zraku v manjših količinah zrna cvetnega prahu jelše, topola in bresta ter jesena. V Primorju bo v zraku cvetni prah cipres, jesena, topola, bresta in lokalno vrbe.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Krka in Ljubljanica se na območju vsakoletnih poplav razlivata
18. marec 2018 ob 11:46 Agencija za okolje (Arso) opozarja, da se Ljubljanica s pritoki razliva na območju vsakoletnih poplav.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:05 18:13
Maribor 06:01 18:08
Koper 06:09 18:16
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:21 20:23
Maribor 07:16 20:18
Koper 07:24 20:25