Vreme

Vreme
PONEDELJEK
1
3
TOREK
1
2
SREDA
1
3
ČETRTEK
2
4
PETEK
3
6
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo po nižinah Primorske začelo deževati, v notranjosti pa se bo sneženje okrepilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 4 °C. Jutri bo oblačno, padavine bodo čez dan oslabele in popoldne večinoma ponehale. Burja bo slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 6 do 10 °C.
Obeti za Slovenijo
V sredo in četrtek bo pretežno oblačno in povečini brez padavin. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Od 23. do 28. novembra 2018 Do petka bodo naši kraji na obrobju območja visokega zračnega tlaka, nato pa bo južna polovica Evrope v plitvem ciklonskem območju. V višinah bo do nedelje z jugozahodnikom pritekal nekoliko toplejši zrak, nato se bo hladilo. V začetku naslednjega tedna se bo ozračje umirilo. Prevladovalo bo oblačno vreme. Do vključno petka bo suho, nato pa se bo verjetnost za padavine do nedelje povečala. Po nižinah bo deževalo. Od ponedeljka naprej bo možnost za padavine majhna.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči bo oblačno. Padavine se bodo okrepile in od juga zajele vse sosednje pokrajine. Po nižinah bo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja. Jutri bo oblačno s padavinami. V Furlanski nižini in ob Jadranu bo deževalo, drugod snežilo. Popoldne bodo padavine slabele in zvečer povsod ponehale. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja, ki bo čez dan slabela.
Vremenska slika
Nad severno polovico Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Skandinavijo. V zahodnem Sredozemlju se poglablja ciklonsko območje, ki se z vremensko fronto bliža Italiji in Jadranu. Jutri Severni Jadran je od jugozahoda doseglo ciklonsko območje. Z vzhodnimi vetrovi doteka nad naše kraje v nižjih plasteh hladen in vlažen zrak, v višjih pa z jugozahodnikom nekoliko toplejši.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Z vremenom povezane težave bo imelo veliko ljudi, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil. Spanje bo moteno. V torek popoldne bo obremenitev nekoliko oslabela, vendar še ne bo ponehala. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona alergenega cvetnega prahu je za leto 2018 zaključena. Z aktualnimi napovedmi bomo nadaljevali predvidoma januarja ali februarja 2019. Začetek sezone bo odvisen od temperatur zraka. Cvetni prah se sprošča, ko najvišja dnevna temperatura doseže 5C. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

Vir: ARSO
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 15.3 °C
Tržaški zaliv 34.9 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 15.0 °C
Dubrovnik 19.8 °C
Hvar 20.0 °C
Komiža 20.0 °C
Krk 13.0 °C
Malinska 16.7 °C
Pulj 17.0 °C
Rab 16.0 °C
Split 19.0 °C
Šibenik 19.0 °C
Zadar 16.5 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 12.2 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 7.5 °C
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Sicilija: V poplavljeni hiši umrli otroci, starši in stari starši
29
4. november 2018 ob 19:19 Na Siciliji je v hudem neurju umrlo dvanajst ljudi. Največ žrtev je zahtevala narasla reka blizu Palerma, kjer so potapljači iz poplavljene hiše potegnili devet trupel.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:08 16:26
Maribor 07:05 16:20
Koper 07:10 16:30
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 14:58 02:25
Maribor 14:54 02:20
Koper 15:01 02:29