Vreme

Vreme
SREDA
11
21
ČETRTEK
11
22
PETEK
11
23
SOBOTA
12
24
NEDELJA
11
24
Napoved za Slovenijo
Ponoči bodo padavine ponehale in delno se bo razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 13°C. V četrtek dopoldne bo delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne plohe ali nevihte, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici Slovenije. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24 °C.
Obeti za Slovenijo
V petek dopoldne bo precej jasno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in posameznimi plohami ali nevihtami, ki bodo verjetnejše na Notranjskem in severnem Primorskem. Tudi v soboto in nedeljo bo dopoldne sončno, popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte spet nekoliko pogostejše. Od 26. do 31. maja 2019 V nedeljo se bo čez srednjo Evropo in severozahodni Balkan pomikala višinska dolina hladnega zraka. V začetku novega tedna bo na območju severnega Sredozemlja in Balkana nastalo šibko območje nizkega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vplivalo na vreme pri nas in se v četrtek zapolnilo. V nedeljo bo predvidoma več oblačnosti in tudi krajevne padavine bodo verjetnejše. Od ponedeljka do četrtka pričakujemo dokaj oblačno vreme, verjetnost za padavine se bo povečala. Spet bo nekoliko hladneje.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči bo delno jasno. V četrtek bo dopoldne deloma jasno, popoldne pa bodo nastale posamezne plohe ali nevihte, ki bodo manj verjetne v krajih severovzhodno od nas.
Vremenska slika
Ciklon nad srednjo Evropo se počasi polni, nad Alpe se od zahoda postopno širi šibko območje visokega zračnega tlaka. Od severozahoda nad naše kraje doteka nekoliko toplejši zrak. V četrtek Nad Alpami in zahodno Evropo je nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka. Od severozahoda doteka nad naše kraje razmeroma topel in nekoliko bolj suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Najbolj občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže vrednost 7,5 in v gorah 9. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo srednje visoka, v ugodnih razmerah lahko lokalno visoka. V zraku bo nizko alergeni cvetni prah trpotca, kislice in bezga. Cveteti začenja liguster (kalina), v zraku bodo le posamezna zrna, zaradi navzkrižnih reakcij lahko nastopijo težave pri alergikih občutljivih na oljko. Prisoten bo nizko alergeni cvetni prh iglavcev (bor, smreka, jelka). Na vinorodnem območju bo v zraku tudi cvetni prah trte, ki navadno ne povzroča težav z zdravjem. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom trav srednje visoka, v zraku bodo tudi zrna trpotca. Prisoten bo cvetni prah hrasta, cipresovk, trte, ligustra (kalina), bezga in iglavcev. Obremenitev s cvetnim prahom krišine bo nizka do srednje visoka. V zraku so že prva zrna oljke, obremenitev se bo povečevala. Popoldanske plohe bodo prinesle kratkotrajno olajšanje za alergike. (Napoved je pripravljena v sodelovanju z NLZOH)

Vir: ARSO
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 15.6 °C
Piran 16.1 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 14.3 °C
Dubrovnik 18.7 °C
Hvar 18.0 °C
Komiža 18.0 °C
Krk 16.0 °C
Malinska 15.4 °C
Pulj 16.0 °C
Rab 17.0 °C
Split 18.0 °C
Šibenik 18.0 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 14.0 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 9.6 °C
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Prihaja obsežno deževje, na Primorskem močna burja
15
11. maj 2019 ob 18:09 Prihodnje dni bo predvsem zjutraj hladno, deževje bo zajelo večji del države, na Primorskem bo pihala močna burja, opozarja Agencija za okolje.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:21 20:35
Maribor 05:15 20:32
Koper 05:26 20:36
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 00:08 08:12
Maribor 00:05 08:06
Koper 00:09 08:18