Vreme

Vreme
TOREK
4
12
SREDA
1
9
ČETRTEK
0
13
PETEK
5
14
SOBOTA
3
17
Napoved za Slovenijo
Popoldne bo na zahodu pretežno jasno, drugod pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 16 °C. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 7 do 11, na Primorskem do 14 °C.
Obeti za Slovenijo
V četrtek bo deloma sončno, več oblačnosti bo občasno na vzhodu. Veter bo oslabel. V petek bo spet bolj oblačno, a suho vreme. Od 30. marca do 4. aprila 2019 Od sobote do ponedeljka bo nad zahodno Evropo in Alpami območje visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo nekoliko oslabelo. V višinah bo dotekal toplejši zrak. V prvih dneh prihodnjega tedna se bo od severozahoda bližala vremenska motnja, ki nas bo verjetno dosegla v torek ali v sredo. Do nedelje in verjetno tudi v ponedeljek bo prevladovalo sončno in suho vreme. Jutranje temperature bodo okoli 0, najvišje dnevne pa malo pod 20 °C. V torek in sredo bodo padavine postale verjetnejše. Malo manj toplo bo.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes se bo oblačnost od severa umikala. Čez dan bo deloma sončno, več oblačnosti bo občasno v krajih južno in vzhodno od nas. Pihal bo severovzhodnik, ob severnem Jadranu šibka do zmerna, pod Velebitom pa močna burja. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodnik, ob severnem Jadranu šibka do zmerna, pod Velebitom pa močna burja.
Vremenska slika
Po prehodu hladne fronte se je iznad zahodne nad srednjo Evropo, Alpe in severozahodni Balkan okrepilo območje visokega zračnega tlaka. K nam od severovzhoda doteka razmeroma hladen in postopno bolj suh zrak. Jutri Hladna fronta se je pomaknila nad južno Sredozemlje. Za njo se nad srednjo in zahodno Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje od severovzhoda doteka prehodno bolj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V prvi polovici torka bodo občutljivi ljudje še imeli manjše vremensko pogojene težave. V torek popoldne vreme večini ljudi ne bo povzročalo opaznih težav. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže vrednost do 4 in v gorah do 5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah so se v zraku pojavila prva zrna cvetnega prahu breze in sorodnega gabra, obremenitev bo nizka. Poteka sezona jesena, obremenitve bodo nizke do srednje visoke, trenutna opažanja kažejo, da bo sezona podpovprečna. V nižinah je sezona leske in jelše zaključena, cvetni prah je lahko še prisoten na hladnejših legah in višje v hribih. V zraku bo tudi nizko alergeni cvetni prah tise, topola, bresta, vrbe in javorja. V Primorju cveti vednozelena cipresa, ki sprošča velike količine cvetnega prahu. Obremenitev z jesenom bo nizka do srednje visoka. V Primorju je breza redko drevo, zato je cvetnega prahu lokalnega izvora zelo malo. Poleg breze bo v zraku cvetni prah sorodnega gabra. Prisoten bo tudi cvetni prah topola, vrbe in javorja. DOBRO JE VEDETI: Jesen in oljka imata sorodne alergene, zato lahko alergiki, preobčutljivi na oljko razvijejo simptome, ko je v zraku cvetni prah jesena. (Napoved je pripravljena v sodelovanju z NLZOH)

Vir: ARSO
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Močan veter je v Mariboru in okolici odkrival strehe in podiral drevesa
9
7. marec 2019 ob 09:52 Veter je v sredo popoldne največ težav in škode povzročil na širšem mariborskem območju. Arso pa opozarja, da bodo tudi v četrtek najmočnejši sunki vetra na severovzhodu Slovenije presegali hitrost 70 kilometrov na uro.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:52 18:22
Maribor 05:47 18:17
Koper 05:56 18:25
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 00:46 09:15
Maribor 00:43 09:09
Koper 00:48 09:20