Vreme

Vreme
TOREK
2
8
SREDA
-2
11
ČETRTEK
-2
14
PETEK
0
16
SOBOTA
3
19
Napoved za Slovenijo
Ponoči bodo padavine v večjem delu Slovenije ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem do 6 °C. V torek dopoldne bodo padavine ponehale tudi v jugovzhodni Sloveniji. Čez dan se bo v zahodni Sloveniji delno zjasnilo, drugod bo še pretežno oblačno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 12 °C.
Obeti za Slovenijo
V sredo in četrtek bo pretežno jasno. Na Primorskem bo v sredo pihala šibka do zmerna burja, ki bo v četrtek nekoliko oslabela. Ponekod drugod bo pihal severovzhodni veter. Tudi v petek bo pretežno jasno, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Od 22. do 27. marca 2019 Naši kraji bodo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V nedeljo nas bo predvidoma hitro oplazila oslabljena vremenska fronta. Po prehodni manjši ohladitvi v začetku prihodnjega tedna, bo sredi tedna znova topleje. Prevladovalo bo sončno vreme, le v nedeljo bo prehodno nekaj več oblačnosti. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije od 0 do 5, najvišje dnevne pa okoli 15 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V torek bo v krajih zahodno in severno od nas pretežno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v krajih južno od nas se bodo občasno še pojavljale padavine. Pihal bo vzhodni veter, ob severnem Jadranu zmerna burja.
Vremenska slika
Hladna fronta je prešla Slovenijo. S severovzhodnim vetrom priteka k nam precej hladnejši in vlažen zrak. V torek Za hladno fronto se je nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka s severovzhodnimi vetrovi še razmeroma hladen in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost, okrepljeni bodo nekateri bolezenski znaki. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. V noči na torek bo splošna obremenitev slabela, nekateri bolezenski znaki pa bodo še okrepljeni. V torek bodo z vremenom povezane težav imeli najbolj občutljivi, tudi nekateri bolezenski znaki bodo še okrepljeni. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže vrednost do 4 in v gorah do 4,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Ob padavinah v zraku ne bo cvetnega prahu. V daljših suhih obdobjih pa bo obremenitev z jelšo nizka do srednje visoka in se bo zmanjševala. Višje obremenitve lahko pričakujemo na hladnejših legah in višje v hribih. V zraku bodo večje količine nizko alergenega cvetnega prahu tise, topola, bresta, vrbe in javorja. Sezona breze se še ni začela, začetek pričakujemo v zadnjem tednu marca. V Primorju cveti vednozelena cipresa, ki sprošča velike količine cvetnega prahu. Obremenitev z jesenom bo nizka do srednje visoka, v zraku bo še nizko alergeni cvetni prah topola, bresta in vrbe. Hladna fronta s padavinami bo v ponedeljek znižala obremenitev zraka. DOBRO JE VEDETI: Bliža se sezona breze zato upoštevajte navodila zdravnika glede jemanja zdravil in preventivnega obnašanja. (Napoved je pripravljena v sodelovanju z NLZOH)

Vir: ARSO
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Močan veter je v Mariboru in okolici odkrival strehe in podiral drevesa
9
7. marec 2019 ob 09:52 Veter je v sredo popoldne največ težav in škode povzročil na širšem mariborskem območju. Arso pa opozarja, da bodo tudi v četrtek najmočnejši sunki vetra na severovzhodu Slovenije presegali hitrost 70 kilometrov na uro.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:06 18:12
Maribor 06:01 18:08
Koper 06:09 18:16
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 16:12 05:34
Maribor 16:06 05:30
Koper 16:16 05:36