Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Gorenjska avtocesta proti Kranju je med Kosezami in priključkom Brod zaprta zaradi prometne nesreče v predoru.

Slovenija Ribiči sodbo pričakovali, njihova zagovornica: Sodišče v celoti sledilo hrvaški argumentaciji

Medtem ko ribiči menijo, da je bila odločitev ESČP-ja pričakovana, saj "do zdaj še ni bilo tožbe proti Hrvaški, s katero bi uspeli", je za njihovo zastopnico negativno presenečenje in veliko razočaranje. Obžaluje jo tudi kmetijska ministrica.

26

Pogovor s slovaškim novinarjem Slovaki šokirani nad napadom na premierja: "To je bil napad na demokracijo"

Na Slovaškem smo vsi šokirani, saj poskus atentat na Roberta Fica ni bilo samo napad na premierja, ampak napad na demokracijo, je povedal slovaški novinar Adam Zavrel, ki meni, da je zdaj čas za enotnost v družbi.

7

Črna kronika Moški po sporu streljal v trgovini in grozil krajanom

V sredo je na Gorjanskem moški z orožjem vstopil v trgovino in ustrelil v strop, ko je trgovino zapustil, je ustrelil še v avtomat za napitke. Nato je vdrl v hišo in ob prisotnosti drugih ljudi znova streljal. Pozneje se je na svojem domu predal policiji.

Odpadlo 12 operacij Inšpektorat tehnikoma, ki ne izpolnjujeta pogojev, prepovedal delo, Medicor ustavil srčne operacije

Ker je inšpektorat izrekel začasno prepoved samostojnega dela dvema perfuzionistoma zaradi neopravljenega izpita iz slovenskega jezika na ravni B2, v medicinskem centru Medicor ne opravljajo več operacij na odprtem srcu, nam je potrdila direktorica.

1

Red Bull Racing Začetek počasnega razpadanja dirkaškega imperija formule ena?

Čeprav bo Red Bull z Maxom Verstappnom (in Sergiem Perezom) letos – in najverjetneje tudi v naslednji sezoni – brez večjih težav osvojil naslov dirkaškega in konstruktorskega svetovnega prvaka v formuli ena, je znotraj ekipe zaznati vse več napetosti.

13

Novice

Ugriznimo znanost Kako na naše zdravje vpliva življenje v mestu?

Več kot polovica svetovnega prebivalstva živi v mestih, do leta 2050 naj bi se ta delež še povečal na 68 odstotkov. To, kje živimo, hodimo v šolo ali službo, pa vpliva na naše zdravje. Kakšen vpliv nanj ima življenje v mestu?

Razočaranje ESČP: Tožbe slovenskih ribičev proti Hrvaški neutemeljene. Vlada nad sodbo neprijetno presenečena.

Evropsko sodišče za človekove pravice je odločilo, da so tožbe slovenskih ribičev proti Hrvaški zaradi izdajanja kazni za ribolov v Piranskem zalivu nedopustne. Ribiči pravijo, da so odločitev pričakovali, ministra Arčon in Čalušić odločitev obžalujeta.

257

Evropa Fico po večurni operaciji pri zavesti, njegovo zdravstveno stanje še vedno zelo resno

Slovaški premier Robert Fico, ki je po hudih poškodbah v poskusu atentata prestal večurno operacijo, je znova pri zavesti, a je njegovo stanje še vedno zelo resno. Medtem so v državi poostrili varnostne ukrepe in varovanje političnih funkcionarjev.

59

Šport

Giro, 12. etapa V ospredju Alaphilippe in Maestri, za njima večja skupina z Mezgecem

Karavana na Dirki po Italiji se ob jadranski obali pomika proti severu. Danes je na sporedu 12. etapa od Martinsicura do Fana v dolžini 193 kilometrov. Označena je za hribovito.

28

Liga NBA Novi Luka utišal dvorano in dežurne kritike

Majice s podobo Luke Dončića z dudo v ustih in vzkliki celotne dvorane v Oklahoma Cityju "Luka je zanič" so dodatno podžgali slovenskega superzvezdnika, ki je z eno svojih najboljših predstav v končnicah utišal tudi kritike v Dallasovih navijaških vrstah.

143

Liga NBA Dončić s trojnim dvojčkom v Oklahomi popeljal Dallas na prag finala Zahoda

Košarkarji Dallasa so na peti tekmi polfinala Zahoda odigrali najboljšo tekmo v seriji. Oklahoma ni imela odgovora na odlično obrambo Mavericksov. Luka Dončić je s trojnim dvojčkom zrežiral veliko zmago (92:104) za vodstvo s 3:2 v zmagah.

531

Euro 2024 Nagelsmann nepričakovano odpisal Hummelsa in Goretzko

Selektor nemške nogometne reprezentance Julian Nagelsmann je predstavil seznam igralcev za evropsko prvenstvo, ki ga bo Nemčija gostila od 14. junija do 15. julija. Na njem je kar nekaj presenečenj.

6

Športni SOS Kanada po 44 letih v eni tretjini prejela kar pet golov

Avstrijskim hokejistom je v torek uspel velik podvig, saj so na svetovnem prvenstvu Kanadi odščipnili točko, hkrati pa so po več kot 40 letih postali prva reprezentanca, ki je javorjevim listom v eni tretjini zabila pet golov.

10
Oglasno sporočilo

Priljubljeni trendi oblikovanja vhodnih vrat

Vsako leto prinaša sveže trende v oblikovanju stavbnega pohištva, tudi vhodnih vrat.

EP v Tacnu Brez finala v kajakaškem krosu za slovenske predstavnike

Na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu so podelili medalje v novi olimpijski disciplini – kajakaškem krosu. Zlati kolajni sta osvojila Švicarka Alena Marx in Britanec Joseph Clarke.

2
Več

Kultura

Oder Juan Mayorga: "Gledališče ustvarjamo tudi za tiste, ki nikoli ne bodo prišli na predstavo"

Prejšnji mesec je Ljubljano obiskal eden izmed vodilnih sodobnih španskih dramatikov, Juan Mayorga. V pogovoru s študenti hispanistike je med drugim spregovoril o pomenu politično angažiranega gledališča in nujnosti upora proti poskusom cenzure.

3

Premiera na TV SLO 1 Dokumentarec o zadružnih domovih: Kako dihajo danes in kaj jih čaka v prihodnosti?

Leta 1947 je bil zagnan jugoslovanski projekt zgraditve zadružnih domov, ki so sprva služili srečevanju, izmenjavi, povezovanju. Dokumentarec Zadružni dom, ki bo premierno prikazan na TV SLO 1, se posveča njihovi sedanjosti in usmerja pogled v prihodnost.

Dražbe Znova živahno na trgu umetnin: Monetove kopice sena prodane za 32 milijonov evrov 

Sliko Kopice pri Givernyju iz znamenite serije upodobitev senenih kopic impresionista Clauda Moneta so na dražbi newyorške hiše Sotheby's prodali za 32,1 milijona evrov, kar so navzoči v dvorani pospremili z navdušenimi vzkliki in aplavzom.

1
Več

Zabava in slog

Dobrodelna gesta Baby Lasagna se je odrekel državni denarni nagradi

Hrvaški premier Andrej Plenković je želel, da Baby Lasagni, ki je na letošnji Evroviziji končal na drugem mestu, država podari 50.000 evrov. 28-letni glasbenik je pobudo zavrnil in politika pozval, naj znesek raje nameni v dobrodelne namene.

1

Vizualno razkošje Mariborski Mesec mode v muzeju se letos vrti okoli modne ilustracije

Tema letošnjega Meseca mode v muzeju, dolgoletnega projekta Pokrajinskega muzeja Maribor, ki vsako leto maja izpostavi svojo zbirko oblačilne kulture in išče vzporednice v sodobnosti, je modna ilustracija. Ta običajno predstavlja začetek oblikovanja.

Znani David Copperfield se spoprijema z obtožbami več žensk

Iluzionista Davida Copperfielda 16 žensk obtožuje neprimernega vedenja in spolnih prestopkov. Nekatera od kaznivih dejanj, ki segajo v obdobje med koncem 80. let prejšnjega stoletja in letom 2014, naj bi se zgodila, ko so bile tožnice še mladoletne.

13

Znani Poslovila se je Gudrun Ure, znana kot Superbabica

Pri 98 letih je na svojem domu v Londonu umrla Gudrun Ure, zvezda priljubljene otroške oddaje Superbabica, ki je televizijske zaslone polnila med letoma 1985 in 1987. Najbolj znano vlogo svoje kariere je škotska igralka prevzela, ko je bila stara 59 let.

9

Moda Vrača se legendarna modna revija Victoria's Secret

Po večletnem premoru se bodo jeseni supermanekenke z velikanskimi krili v dragem spodnjem perilu spet sprehodile po modni stezi. Znamka Victoria's Secret se je od leta 2019, ko so ji med drugim očitali zastarelo podobo, posvetila preobrazbi.

3
Oglasno sporočilo

Matjaž Javšnik v novi, čisto resni monokomediji

V novi predstavi, ki združuje srčno zdravje in smeh, se slovenski igralec in komik Matjaž Javšnik podaja na oder, da bi ozaveščal o resni temi na način, ki nam je vsem najbližje - s humorjem.

Avtomobilnost Avtomobil se ustavi prej kot motor

Odgovor na vprašanje preteklega tedna – ki se je glasilo: Kdo se ustavi prej – avtomobil ali motor? – je avtomobil!

6
Več

Uredniški izbor

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

78

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

220

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1345

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah.

51
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov