Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Bližnji vzhod Hamas namesto začasnega premirja zahteva konec vojne v Gazi in umik izraelskih sil

Palestinsko gibanje Hamas naj bi zavrnilo predlog premirja z Izraelom v Gazi, saj je njihov cilj konec vojne in prizadevanje za popoln umik izraelskih sil z ozemlja palestinske enklave, vendar se pogajanja še nadaljujejo.

11

SP v hokeju Risi po zmagi nad Italijani znova gospodarji svoje usode

Turnir, kjer res lahko vsakdo premaga vsakogar. Svetovno prvenstvo drugega razreda v Bolzanu se zapleta, a to je voda na mlin Slovenije. Po uvodni hladni prhi so risi z dvema zmagama že na mestih, ki vodijo v elito, pri čemer niso več odvisni od drugih.

12

ZDA Umrl žvižgač, ki je opozarjal na napake pri dobavitelju panelov z vrati za letala Boeinga

Manj kot dva meseca po smrti žvižgača, ki je opozoril na pomanjkljivosti pri proizvodnji Boeingovih letal, je po nenadni bolezni umrl še en žvižgač, ki je dobavitelja ameriškega proizvajalca letal obtožil ignoriranja napak pri proizvodnji letal 737 max.

57

Vojna v Ukrajini Že tretji ruski napad na Odeso v tem tednu

V novem ruskem raketnem napadu na Odeso je bilo ranjenih najmanj 13 ljudi, je sporočil župan Genadij Truhanov in pojasnil, da so ruske sile mesto spet napadle z balističnimi raketami, kar je bil že tretji napad na obmorsko mesto v zadnjem tednu.

16

Po zmagi v LA-ju Dončić bolan in načet, a z najboljšo predstavo v seriji

Nekaj ur prej je Luka Dončić s hripavim glasom, med kašljanjem in smrkanjem pripovedoval, da bi zaradi težav s kolenom v rednem delu izpustil tekmo, a nato je ravno on poskrbel, da je Dallas znova prevzel vodstvo v obračunu z LA Clippersi.

14

Novice

Gospodarstvo NEK po končanem remontu spet priključen v omrežje

Električni generator Jedrske elektrarne Krško so po končanem remontu danes ponovno priključili v elektroenergetsko omrežje.

1

ZDA Policija skuša razgnati protestnike v študentskem kampusu kalifornijske univerze

Okolico študentskega kampusa univerze UCLA v Los Angelesu je zasedlo več sto policistov, potem ko je tabor propalestinskih protestnikov napadla skupina zamaskiranih podpornikov Izraela. Policisti od protestnikov zahtevajo, da zapustijo šotorsko naselje.

8

Slovenija Za mlajše generacije je pomembno ravnovesje med delom in zasebnim življenjem

Mlajše generacije se že dolgo spopadajo s prekarizacijo dela in fleksibilnostjo trga dela, ki prinašata negotovost in strah glede možnosti za preživljanje. Novim razmeram so se mladi prilagodili, tako da so prevrednotili odnos do dela.

180

Šport

Intervju Ališič: Če bi Senna preživel, Schumacher ne bi bil tako uspešen

Ni ga maral, njegova brezkompromisnost mu je šla na živce, bližje mu je bil Nigel Mansell. A ko ga je kot dolgoletni novinar formule ena začel spoznavati od blizu, je videl še druge odlike. Z Miranom Ališičem smo se pogovarjali o Ayrtonu Senni.

64

Po zmagi Borussie Dortmund priigral Bundesligi peto mesto v Ligi prvakov

Westfalenstadion je trdnjava, ki je omogočila Borussii Dortmund prednost v polfinalu s Paris Saint-Germainom. Neposredna posledica sredne zmage je dodelitev dodatnega mesta v prihodnji Ligi prvakov, ki bo pripadel Bundesligi, in ne Premier ligi.

3

Liga NBA Dallas si je z odlično obrambo in razigranim Dončićem priigral zaključno žogo

Košarkarji Dallasa so v velikem slogu dobili peto tekmo serije uvodnega kroga končnice proti Clippersom (93:123) in v zmagah povedli s 3:2. Igralec tekme je bil s 35 točkami in desetimi podajami Luka Dončić.

360

NHL–končnica Konec sezone za Kopitarja in Kralje, Edmonton znova premočan

Tretjo pomlad zaporedoma je bil Edmonton v 1. krogu končnice Stanleyjevega pokala premočan za Los Angeles. Če so Naftarji pred dvema letoma potrebovali sedem tekem, lani pa šest, so jih letos le pet. Poraz s 4:3 za skupnih 4:1 je sklenil sezono Kraljev.

12

SP v hokeju Krošelj zaklenil vrata za veliko zmago risov v Bolzanu

Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina A) v Bolzanu premagala Italijo z 2:0. Najboljši igralec tekme je bil vratar Gašper Krošelj, ki je obranil vseh 30 strelov gostiteljev. Risi so se zavihteli na vrh lestvice.

238
Oglasno sporočilo

Pridobite doživljenjsko licenco za Microsoft Office za samo 20 € na Keysoffu

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, vam ravnanje z zaupnimi dokumenti, urejanje pomembne elektronske pošte in osredotočenost na delo lahko povzročajo težave.

Liga prvakov Borussia z golom Füllkruga podaljšala upanje na nov finale na Wembleyju

Na prvi tekmi polfinala Lige prvakov so nogometaši dortmundske Borussie premagali Paris Saint-Germain z 1:0. Francoski prvaki so imeli v drugem polčasu številne priložnosti, dvakrat so tudi zadeli okvir vrat.

23
Več
Mobile

Kultura

Jezik Govorni pomočnik: Italijanskih Niccolòja, Nicolòja in Romanòja ne bi bilo brez ò-ja

Pred kolesarsko dirko po Italiji ter ob evropskem prvenstvu za telovadke v Riminiju in svetovnem hokejskem prvenstvu v Bolzanu se ustavimo pri italijanskem jeziku. Perché? Zakaj?

6

Film Slovenski filmi, ki jih vse preredko vidimo: kinematografski maraton v Kinodvoru

Ko zorijo jagode, Trst, Minuta za umor, Po isti poti se ne vračaj ter Ovni in mamuti je peterica filmov, ki jih je Marcel Štefančič jr. izbral za tokratni maraton filmov, ki se pod naslovom Slovenski filmi, ki jih vse preredko vidimo, odvija v Kinodvoru.

Beremo Prežihov Voranc v ogledalu Koroškega fužinarja 1951–2007

Prežihova ustanova na Ravnah na Koroškem je bila ustanovljena septembra 1996 v Kotljah.

Več

Zabava in slog

ÆMONA Raiven na Evroviziji v izstopajoči, ženstveni, drzni in sodobni kreaciji

Kreacije modne oblikovalke Anike Opare so namenjene ženskam, ki cenijo kakovostne in lokalno izdelane kose, in se želijo izražati skozi osebni slog. Med njimi je tudi Raiven, ki se bo evrovizijskemu občinstvu predstavila v kreaciji modne znamke ÆMONA.

10

Ture avanture Na Tenerifu se v boju proti čezmernemu turizmu obračajo na ameriške obiskovalce

Na Tenerifu se zaradi čezmernega števila turistov industrija počasi, a vztrajno obrača k luksuzni ponudbi, ki naj bi nadomestila množični turizem in tako omogočila trajnostno prihodnost. Ponudniki računajo predvsem na vse številčnejše ameriške turiste.

6

Retro Janez pri devetdesetih še vedno rad poprime za frizerske škarje

Verjetno najstarejši slovenski, zagotovo pa najstarejši jeseniški frizer Janez Novak s Koroške Bele, je svojemu poklicu zvest že 75 let, ki pri devetdesetih letih še vedno spretno vihti frizerske škarje.

1

Avtomobilnost Škoda bo vztrajala pri motorju z notranjim zgorevanjem

Češki proizvajalec vozil Škoda, ki je del skupine Volkswagen, bo tudi po letu 2035 po izteku roka EU-ja, nadaljeval proizvodnjo avtomobilov z motorji z notranjim zgorevanjem, je dejal direktor znamke Klaus Zellmer.

7

Glasba Umrl je pionir instrumentalnega rokenrola Duane Eddy

Umrl je legendarni kitarist in pionir Duane Eddy, ki je s svojimi inovativnimi kitarskimi zvoki vplival na generacijo nekaterih največjih instrumentalistov svojega časa. Njegov vpliv lahko slišimo v glasbi Marka Knopflerja, Briana Maya in Jimmyja Pagea.

Oglasno sporočilo

Vlaganje v zlato je vse bolj priljubljeno

Razkrivamo najboljše mesto za nakup zlatih palic in kovancev

Evrovizija Raiven po drugi vaji: "Zelo samozavestno grem v naslednji teden"

Slovenska evrovizijska predstavnica Raiven je opravila še drugo vajo na evrovizijskem odru v Malmöju. Kot pravi, so odpravili nekaj pomanjkljivosti, ki so se pokazale na prvi vaji, vsi pa se veselijo pravega nastopa.

31
Več

Uredniški izbor

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

74

Intervju Romano Prodi: Evropa je dober kruh, samo do konca ga moramo speči

Skoraj 85-letni Romano Prodi velja za enega najpomembnejših italijanskih politikov zadnjih desetletij. Karizmatični bolonjski profesor, ki je leta 1995 postavil temelje italijanski levosredinski koaliciji, velja za čvrstega zagovornika združene Evrope.

35

Odzivi "Riera bi rekel, da moramo sanjati o velikih stvareh, da bi do njih tudi prišli"

Če je bil prvi naslov Celjanov pred štirimi leti nogometna romantika, kot se je izrazil eden od navijačev, je bil letošnji pričakovan in plod za slovenske razmere velikih vložkov. Po njem je zadišalo že lansko pomlad, potrdili so ga včeraj proti Olimpiji.

49

Dan upora proti okupatorju Vojna skozi otroške oči: Ko bi pa vedeli, kaj nas čaka, bi se še bolj bali

Po drugi svetovni vojni smo verjeli, da se takšne grozote ne bodo več ponovile, se strinjajo stanovalci Doma starejših Fužine, še zadnja generacija, ki je to vojno doživela in z njo izgubila brezskrbno otroštvo. A žal se strahote dogajajo tudi danes.

39
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

6

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov