Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ocene analitikov Podatki za april: prvič po oktobru 2021 letna inflacija pri le treh odstotkih

Letna inflacija je aprila dosegla tri odstotke, potem ko se je marca ustavila pri 3,6 odstotka. V prvih štirih mesecih leta skupaj je bila pri 3,3 odstotka, na mesečni ravni pa je rast cen aprila znašala en odstotek, je objavil Statistični urad RS.

17

Tožba na sodišču AstraZeneca priznala, da lahko njihovo cepivo povzroča redke krvne strdke

Farmacevtska družba AstraZeneca je v sodnem dokumentu priznala, da njeno cepivo proti covidu lahko povzroča redke neželene učinke, vključno s krvnimi strdki in majhnim številom rdečih krvnih celic.

8

Genocid v Srebrenici Generalna skupščina ZN-a bo o resoluciji o genocidu v Srebrenici glasovala šele sredi maja

Generalna skupščina ZN-a bo o resoluciji za razglasitev 11. julija kot mednarodnega dneva spomina na genocid v Srebrenici glasovala šele sredi maja. O tej temi bodo danes razpravljali na izrednem zasedanju VS-ja, ki ga je sklicala Rusija na pobudo Srbije.

Indonezija Znova izbruhnil ognjenik Ruang, zaprli mednarodno letališče

V Indoneziji je znova večkrat izbruhnil ognjenik Ruang. Številni ljudje, ki jih je ta mesec z domov pregnalo že več izbruhov, so morali vnovič na varno. Bližnje mednarodno letališče so zaprli, opozorilo pred nevarnostjo pa dvignili na najvišjo možno.

Prva liga Turški milijoni za Maribor, kjer pa podrobnosti še ne razkrivajo

Turški poslovnež Alcun Ilicali bo postal vlagatelj v NK Maribor, je osebno zatrdil v pogovoru za oddajo Pod prečko na Sportklubu. Direktor kluba Bojan Ban je za Večer pred dnevi potrdil pogovore o sodelovanju, a o podrobnostih ni želel govoriti.

28

Novice

Vojna v Ukrajini Raketa, ki so jo Rusi izstrelili na Harkov, je severnokorejskega izvora

Razbitine rakete, ki je 2. januarja zadela ukrajinsko mesto Harkov, pripadajo severnokorejski balistični raketi serije hwasong-11, so zapisali nadzorniki sankcij ZN-a v poročilu, ki so ga posredovali odboru Varnostnega sveta ZN-a.

49

Bližnji vzhod Premirje v Gazi bi koristilo tudi ZDA

Ameriški državni sekretar Anthony Blinken se znova mudi na Bližnjem vzhodu. Popolnoma je osredinjen na najtežje pogajalsko vprašanje med Izraelci in Palestinci, na premirje. Uspeh je vse pomembnejši tudi na ameriškem notranjepolitičnem polju.

19

Ob osmih Jonas Sonnenschein: Namesto kolesarske steze cesta

Evropska sredstva za zeleni prehod se pogosto uporabljajo nerazumno. Projekti, ki so financirani na ta način, pogosto ne prispevajo k razogljičenju, ampak samo zmanjšujejo izpuste, je v oddaji Ob osmih opozoril Jonas Sonnenschein iz Umanotere.

8

Šport

Intervju Ropret: Upal na večjo minutažo, a trener je imel očitno prav

"Upal sem na večjo minutažo, a trenerju ne gre oporekati, Perugia je pobrala vse, kar se je dalo," se je Gregor Ropret ozrl na pravkar končano sezono, v kateri ni dobival veliko priložnosti. A to, kot pravi, ne bo ovira za reprezentančne akcije.

2

NBA-končnica Prvaki premočni, konec sezone za Jamesa in Jezernike

Jamal Murray je kljub nategnjeni mišici nabral 32 točk in pri tem 3,6 sekunde pred koncem dosegel zmagoviti koš za napredovanje branilcev naslova v drugi krog končnice. S 108:106 in s 4:1 v zmagah je Denver tako končal sezono LA Lakersov.

53

SP v hokeju na TV SLO 2 Prvi popravni izpit risov: ob 12.30 tekma z Romunijo

Po nedeljskem porazu z Južno Korejo (2:4) in tekmovalno prostemu ponedeljku se nadaljuje letošnji SP Divizije I, skupine A. Slovenija ob 12.30 igra proti Romuniji, na papirju najskromnejši ekipi turnirja v Bolzanu. Prenos na TV SLO 2/MMC-ju!

5

Košarka Reportaža iz Aten: Zgodba košarkarske družine Andetokumbo

Janis Andetokumbo je eden najboljših košarkarjev na svetu, tekmec Luke Dončića v NBA in reprezentanci Grčije. Nekdanji soigralec Goran Dragić ga zelo ceni.

7

Liga prvakov Ancelotti: Malokdo nas je videl v polfinalu, zdaj pa želimo na Wembley

Bayern in dortmundska Borussia sta pred enajstimi leti na Wembleyju odigrala finale Lige prvakov. 1. junija bi se lahko na istem stadionu znova pomerila za "pokal z velikimi ušesi", a favorita polfinalnih obračunov sta Real Madrid in Paris SG.

13
Oglasno sporočilo

Sistemi za sanacijo kapilarne vlage

Mapeieve rešitve za sanacijo težav, povezanih z vlago, ki omogočajo obnovo vseh vrst zidov: tako novejših kot zgodovinskih objektov.

NHL–končnica Dallas v Las Vegasu izenačil serijo s prvaki

Florida se je znesla nad sosednjim Tampa Bayem s 6:1 in s tem dobila floridski obračun v uvodnem krogu končnice s 4:1. Dallas je po dveh porazih doma dobil tudi drugo tekmo v Las Vegasu. S 4:2 so Zvezde izenačile dvoboj z branilci Stanleyjevega pokala.

Več
Mobile

Kultura

Glasba Mednarodni dan džeza: žanr, ki velja za sredstvo svobode izražanja in dialoga med kulturami

30. aprila zaznamujemo mednarodni dan džeza. Gre za glasbeni žanr, ki ga Unesco prepoznava kot sredstvo svobode izražanja in dialoga med kulturami, kot sinonim za spoštovanje človekovih pravic ter dostojanstvo žensk in moških, ne glede na njihov izvor.

Beremo Svetlana Makarovič: Ognji in sence

Vsestranska ustvarjalka Svetlana Makarovič se lahko pohvali z več kot tristotimi knjižnimi naslovi, začetki njenega pesniškega ustvarjanja pa segajo v leto 1964, ko je izšla pesniška zbirka Somrak.

1

Film in TV Gérard Depardieu v priporu zaradi obtožb spolnega napada

Francoskega igralca Gérarda Depardieuja so po poročanju francoskih medijev priprli zaradi dveh najnovejših obtožb spolnega napada. Dve ženski Depardieuja obtožujeta, da ju je otipaval med snemanjem filma – ena za dejanje leta 2014 in druga leta 2021.

2
Več

Zabava in slog

Burbonke in druge vrtnice V Novi Gorici diši festival vrtnic

V Novi Gorici poteka 19. festival vrtnic, ki vključuje številne kulturne in kulinarične dogodke ter delavnice. V ospredju so tradicionalni ogledi rožnih nasadov v mestu in burbonk na vrtu samostana Kostanjevica. Prvič je tam razstava naravnih parfumov.

V čast 1. maja Za praznik dela so se v zrak dvignili mlaji

Prihoda praznika dela ne zaznamujejo le kresovanja, ampak tudi postavljanje značilnega mlaja. To je skoraj do vrha obsekana in obeljena smreka, ki je glasnik veselja. Ponekod so ga že postavili, v Novi Gorici in Murski Soboti bo zrasel danes.

1

Znani Princ Harry bo maja spet obiskal Otok

Mineva 10 let, odkar je princ Harry za poškodovane in bolne vojaške veterane ustanovil mednarodno športno prireditev Invictus Games. Ob tej priložnosti bo 8. maja spregovoril v londonski katedrali sv. Pavla. Ali bo tam tudi Meghan, ni jasno.

8

Znani Basist zasedbe U2 Adam Clayton se ločuje

Po več kot 10 letih sta basist irske zasedbe U2 Adam Clayton in odvetnica Mariana Teixeira de Carvalho sporazumno končala svoj zakon. Še naprej bosta skupaj vzgajala šestletno hčerko Albo.

10

Dobrodošel naraščaj Tropska hiša navdušena nad novim podmladkom ogrožene vrste opic

V Tropski hiši sta Frida in Pablo, samec in samica beloglavčka, ki je kritično ogrožena vrsta opice, dobila že tretji naraščaj z dvema mladičema. V celjski neprofitni naravovarstveni in izobraževalni instituciji tako prebiva že sedem beloglavčkov.

2
Oglasno sporočilo

Vlaganje v zlato je vse bolj priljubljeno

Razkrivamo najboljše mesto za nakup zlatih palic in kovancev

Prvi polet Zaživela letalska povezava med Ljubljano in Københavnom

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana slavi novo letalsko povezavo med slovensko in dansko prestolnico. Letalski prevoznik Norwegian bo med Ljubljano in Københavnom letel dvakrat tedensko – sprva ob ponedeljkih in petkih, poleti pa ob torkih in sobotah.

7
Več

Uredniški izbor

Odzivi "Riera bi rekel, da moramo sanjati o velikih stvareh, da bi do njih tudi prišli"

Če je bil prvi naslov Celjanov pred štirimi leti nogometna romantika, kot se je izrazil eden od navijačev, je bil letošnji pričakovan in plod za slovenske razmere velikih vložkov. Po njem je zadišalo že lansko pomlad, potrdili so ga včeraj proti Olimpiji.

51

Dan upora proti okupatorju Vojna skozi otroške oči: Ko bi pa vedeli, kaj nas čaka, bi se še bolj bali

Po drugi svetovni vojni smo verjeli, da se takšne grozote ne bodo več ponovile, se strinjajo stanovalci Doma starejših Fužine, še zadnja generacija, ki je to vojno doživela in z njo izgubila brezskrbno otroštvo. A žal se strahote dogajajo tudi danes.

39

Gledamo Razstava van Gogha v Trstu: poplava informacij zasenči potezo velikega revolucionarja umetnosti

Čeprav prinaša razstava v tržaškem Muzeju Revoltella v našo bližino dela iz druge največje zbirke Vincenta van Gogha na svetu, pa žal zamudi priložnost, da ob srečanju z enim najbolj cenjenih umetnikov vseh časov vzpostavi pristno vizualno izkušnjo.

12

Okolje “Ne moremo biti prepričani, da bo poletje 2024 vroče, a kaže se jasen nagib k toplejšim poletjem"

Služba EU-ja za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus je v ponedeljek predstavila poročilo o stanju podnebja v Evropi za leto 2023 in nazorno predstavila množico podnebnih pretresov, ki so se lani na tej celini odrazili kot ekstremni vremenski pojavi.

61
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

3

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov