Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

SP v hokeju Slovenci so se že pred zadnjim krogom vrnili med elito

Hokejisti Slovenije so si na SP-ju divizije I po zmagi nad Japonsko s 3:1 že pred zadnjim krogom in derbijem z Madžarsko zagotovili vrnitev v elitno skupino, saj bodo prvenstvo v Bolzanu v vsakem primeru končali na enem od prvih dveh mest.

296

Liga NBA Dallas doma lovi zmago, ki prinaša napredovanje

Ob 3.30 se bo v American Airlines Centru začela šesta tekma serije med Mavericksi in Clippersi. Ob vodstvu s 3:2 imajo košarkarji Dallasa prvo zaključno žogo za napredovanje v drugi krog končnice.

69

Vojna v Ukrajini Cameron ne nasprotuje, da Kijev uporablja britansko orožje proti ciljem v Rusiji

Britanski zunanji minister David Cameron je med svojim obiskom v Kijevu obljubil tri milijarde funtov vojaške pomoči na leto "tako dolgo, kot bo treba". Obenem je dejal, da London ne nasprotuje uporabi britanskega orožja proti ciljem v Rusiji.

79

Bližnji vzhod Na pogajanja v Kairo naj bi prispel direktor Cie. WHO: Gazi še vedno grozi lakota.

V egiptovsko prestolnico Kairo naj bi prispel direktor Cie William Burns in se udeležil pogovorov o vojni v Gazi, so dejali egiptovski viri iz varnostnih služb in letališča v Kairu. Hamas je potrdil, da bo delegacija v Kairo prispela v soboto.

28

Slovenija Zadnje pismo Mance Košir: Kot civilna družba bi morali bolj odločno pritiskati na politiko

Manca Košir je dolga leta delovala kot prostovoljka v Slovenskem društvu Hospic. Ob njeni smrti so objavili njen zadnji zapis, s katerim se je poslovila od društva. V njem je poudarila, da potrebujemo več hiš Hospica in da smrt čaka prav vse.

28

Novice

Primorje Dežela Furlanija želi od Slovenije dodatna pojasnila glede gradnje drugega tira

Dežela Furlanija - Julijska krajina želi od Slovenije pridobiti dodatna pojasnila glede ukrepov za zaščito okolja in krajine ob gradnji vzporednega drugega železniškega tira med Koprom in Divačo. Med drugim jo skrbijo vplivi na vodotoke in območje.

18

Slovenija Dars opozarja na povečan promet ob koncu praznikov. Začenjajo se dela na cestah po Sloveniji.

Z Darsa opozarjajo, da je ob koncu praznikov pričakovan povečan promet proti osrednji Sloveniji. Opozarjajo tudi, da se na različnih lokacijah po Sloveniji začenjajo ali nadaljujejo gradbena dela na cestah, zato so potrebni obvozi in prilagoditve.

22

Volitve v Indiji Volilna udeležba pod pričakovanji, Modi spremenil kampanjo

Nizka volilna udeležba predstavlja težavo za zdajšnjega indijskega predsednika vlade Narendro Modija, ki je upal na veliko večino, s katero bi lahko uveljavil dolgotrajne ustavne spremembe. Premier se je zato odločil, da bo zaostril kampanjo.

Šport

Intervju Deset let po zmagi v Trstu Luka Mezgec na Giro z drugačnimi nalogami

"Največja razlika je v medijski pozornosti. Na Touru je cona za medije dolga 200 metrov, na Giru 50," je Luka Mezgec opisal razliko med Dirko po Italiji in Dirko po Franciji. Letos gre 35-letni Mezgec na obe. Še več: jeseni ga najbrž čaka Vuelta!

6

Bundesliga Šeško v polno, toda Leipzig v 90. minuti ostal brez vseh treh točk

Nogometaši Leipziga so v uvodni tekmi 32. kroga Bundeslige remizirali s Hoffenheimom (1:1). Benjamin Šeško se je vpisal med strelce, a to ni bilo dovolj za končno slavje.

Dirka po Italiji Trasa že od uvodne etape pisana na kožo Tadeja Pogačarja

Šest ciljnih vzponov, dve dolgi vožnji na čas in makadamska etapa so vrhunci letošnje Dirke po Italiji, na kateri bo morala karavana opraviti z 44.650 višinskimi metri. Hribolazenja bo 8500 metrov manj kot v prejšnji izvedbi Gira.

47

Četrtfinale Cedevita Olimpija iz Šentjurja s 30 točkami naskoka

Košarkarji Cedevite Olimpije so uspešno začeli četrtfinalno serijo v državnem košarkarskem prvenstvu. Šentjur proti branilcem naslova ni imel možnosti na prvi tekmi četrtfinala, saj so zmaji slavili s 108:78.

10

SOS odmev Pogačar za MMC: Sem prvi favorit. Na žalost ali pa na srečo.

"Nositi majico od prvega do zadnjega dneva je nekaj nepredstavljivega. Sam si tega ne predstavljam in tudi nimam takega načrta, četudi bi bil zelo suveren. Treba je razmišljati z glavo, tako nase kot na ekipo," je prepričan Tadej Pogačar.

72
Oglasno sporočilo

Kapitalski trgi v letu 2024: v 77 trgovalnih dneh do več kot 9 % donosa

Leto 2024 je leto, ko bo 47 % svetovne populacije sodelovalo na volitvah. V prihodnjih mesecih se bodo zvrstile volitve v Indiji in volitve v Evropskem parlamentu, na ameriški kapitalski trg pa imajo največji vpliv ameriške predsedniške volitve.

Prva liga Rogaška, finalist pokala Slovenije, ostala brez prvoligaške licence

Bo morebitni zmagovalec slovenskega pokala ostal brez nastopa v Evropi in tudi mesta v 1. SNL-ju? Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da je bila vloga Rogaške za podelitev licence za igranje v Prvi ligi in Uefinih tekmovanjih zavrnjena.

89
Več
Mobile

Kultura

Dediščina V Kijevu podirajo sovjetski spomenik, poklon zgodovinskemu dogovoru med Ukrajinci in Rusi

V Kijevu so na ukaz mestne oblasti začeli odstranjevati spomenik iz sovjetskega obdobja, za katerega se domneva, da poveličuje vezi Ukrajine z Rusijo. Rušitev spomenika sodi v zadnjo fazo derusifikacije po ruski invaziji, ki se je začela februarja 2022.

29

Razstave Amedeo Modigliani kot umetnik, ki svoj pogled usmerja v emancipirano žensko

V mestu Potsdam v bližini Berlina je na ogled razstava Modigliani: Sodobni pogledi, za katero so njegove slike posodili muzeji v Parizu, Washingtonu, New Yorku in Londonu. Gre za razstavo, ki ponuja nov pogled na ženske akte tega italijanskega slikarja.

3

Film Častna zlata palma 77. filmskega festivala v Cannesu za igralsko velikanko Meryl Streep

Na slovesnem odprtju 77. filmskega festivala v Cannesu bodo s častno zlato palmo ovenčali Meryl Streep, eno največjih igralskih imen našega časa, ki je po besedah organizatorjev festivala "del naše skupne domišljije, naše skupne ljubezni do filma".

4
Več

Zabava in slog

Zanimivosti V Italiji prepovedali jogo s kužki

Italijanske oblasti so se odločile prepovedati tečaje joge s kužki, da bi zaščitile zdravje in dobrobit živali ter hkrati varnost udeležencev. Na tečajih bodo tako lahko sodelovali le odrasli psi. Skupine za zaščito živali so odločitev pozdravile.

5

Vrnitev Muzikal Veronika Deseniška bo znova zaživel

Muzikal Veronika Deseniška se po štirih letih premora 28. junija vrača na oder Starega gradu v Celju. V štirih uprizoritvah bo v naslovni vlogi znova nastopila Eva Černe Avbelj, ekipi se bo letos prvič pridružil Gregor Ravnik.

Brez stigme Halle Berry pred Kapitolom: "Sem v menopavzi!"

Ameriška igralka Halle Berry, ki podpira predlog zakona, ki bi več sredstev namenil raziskovanju menopavze in izobraževanju o njej, meni, da bi o tem zdravstvenem mejniku žensk morali govoriti brez sramu, saj je to nekaj naravnega.

2

Zagata Boris Johnson ni smel voliti, ker je doma pozabil osebni dokument

Čeprav je leta 2022 prav vlada Borisa Johnsona uvedla spremembo zakona, ki je določila, da je za glasovanje na volitvah nujna predložitev osebnega dokumenta, ga je nekdanji britanski premier nedavno pozabil doma. Zato ga je volišče odslovilo.

11

Znani Britney Spears zanika, da se je poškodovala med sporom s partnerjem

Britney Spears naj bi se v hotelu zapletla v hud spor s svojim partnerjem, reševalci so celo prejeli prijavo o poškodovani ženski. Pevka to zanika in trdi, da si je gleženj zvila med skokom. Meni, da je za "pretiravanje" o incidentu kriva njena mama.

7
Oglasno sporočilo

Novi VW Tiguan – SUV, ki ste si ga vedno želeli

Eleganten in dinamičen, predvsem pa impresiven. Z vseh strani. Zunaj in znotraj. Preverite, zakaj je novi Volkswagen Tiguan idealen avtomobil za številne voznike in sopotnike.

Dražba Dianina prva vloga za delo prodana za več kot 8000 funtov

Leta 1979 je 17-letna Diana Spencer izpolnila prijavnico za elitno agencijo za varuške. Za obrazec, na katerem je napisala svoje pretekle delovne izkušnje in veščine, a narobe zapisala svojo letnico rojstva, je ameriški zbiratelj odštel 8470 funtov.

Več

Uredniški izbor

Intervju Ališič: Če bi Senna preživel, Schumacher ne bi bil tako uspešen

Ni ga maral, njegova brezkompromisnost mu je šla na živce, bližje mu je bil Nigel Mansell. A ko ga je kot dolgoletni novinar formule ena začel spoznavati od blizu, je videl še druge odlike. Z Miranom Ališičem smo se pogovarjali o Ayrtonu Senni.

109

ÆMONA Raiven na Evroviziji v izstopajoči, ženstveni, drzni in sodobni kreaciji

Kreacije modne oblikovalke Anike Opare so namenjene ženskam, ki cenijo kakovostne in lokalno izdelane kose, in se želijo izražati skozi osebni slog. Med njimi je tudi Raiven, ki se bo evrovizijskemu občinstvu predstavila v kreaciji modne znamke ÆMONA.

30

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

75

Intervju Romano Prodi: Evropa je dober kruh, samo do konca ga moramo speči

Skoraj 85-letni Romano Prodi velja za enega najpomembnejših italijanskih politikov zadnjih desetletij. Karizmatični bolonjski profesor, ki je leta 1995 postavil temelje italijanski levosredinski koaliciji, velja za čvrstega zagovornika združene Evrope.

36
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

6

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov