Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Podkast Goran Zadnja želja Gogijevega dedka

“Pet dni pred evropskim prvenstvom sem prejel novico, da je umrl dedek,” začne svojo pripoved Goran Dragić. V novem podkastu Vala 202 z naslovom Goran odkrito spregovori o življenju in karieri. Tudi o odraščanju v Kosezah in maminih sarmah.

13

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

44

Poročilo o delu sodišč Zaupanje javnosti v sodstvo v Sloveniji je relativno nizko, se pa v zadnjih letih izboljšuje

Slovenska sodišča so lani poslovala stabilno, čeprav okolje za njihovo delo ni bilo posebej spodbudno, je ob predstavitvi poročila o delu sodišč za leto 2023 poudaril predsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević.

4

Črna kronika Otrok padel v jašek in umrl zaradi posledic poškodb

V okolici Markovcev je v petek okoli 20. ure otrok padel v jašek. S helikopterjem je bil odpeljan v bolnišnico, vendar je kljub zdravstveni pomoči umrl.

Bližnji vzhod Izraelska vojska je sporočila, da je v Hamasovem predoru našla trupla treh talcev

Izraelska vojska je v Gazi odkrila trupla treh talcev, ki naj bi bili ubiti 7. oktobra. Po poročanju izraelskih medijev so trupla našli v enem izmed Hamasovih predorov.

7

Novice

Črna kronika Na Vinski vigredi neznanec udaril kandidata SLS-a za evropskega poslanca Petra Gregorčiča

PU Novo mesto je bil v petek ponoči obveščen, da je na javni prireditvi v Metliki neznanec udaril moškega, potem pa v bližini prevračal kontejnerje za smeti. SLS je potrdil, da je bil bil napadeni moški kandidat na evropskih volitvah Peter Gregorčič.

Azija z Oceanijo V streljanju v Afganistanu ubiti trije španski turisti in Afganistanec

V streljanju v turističnem mestu Bamijan v osrednjem delu Afganistana so bili v petek ubiti trije španski turisti in Afganistanec, so sporočile lokalne in španske oblasti.

10

Zdravje Pet kirurgov odhaja iz šempetrske bolnišnice. Odziv na razmejitev javnega in zasebnega zdravstva?

Pet kirurgov iz šempetrske bolnišnice je podalo odpoved. Njihovo odločitev naj bi spodbudila napoved premierja Goloba o strožji razmejitvi javnega in zasebnega zdravstva. Direktor bolnišnice napoveduje, da bo poskusil ohraniti sodelovanje s kirurgi.

453

Šport

NBA Indiana z agresivno obrambo izsilila sedmo tekmo

Polfinalna serija Vzhoda Lige NBA med Indiano in New Yorkom še ni končana. Odločala bo sedma tekma, potem ko je Indiana v petek Knickse premagala s 116:103. Pascal Siakam in Myles Turner sta skupaj prispevala 42 točk in 15 skokov.

38

Pogačar starta ob 16.43 Kaj bo prinesel boj z uro ob Gardskem jezeru?

Že tretja sobota na 107. kolesarski Dirki po Italiji prinaša drugi kronometer. Na južni obali Gardskega jezera se bo odvila 31,2 ravninska ura resnice, na kateri je prvi favorit Filppo Ganna, a kot na prvem kronometru bo zadnjo besedo imel Tadej Pogačar.

28

Je Rogaška že odpisana? Danes bitka za obstanek, vse tri sobotne tekme ob 15. uri

Zadnji krog sezone Prve lige bo povedal, kdo bo osvojil 2. mesto (Maribor je v boljšem položaju kot Olimpija) in kdo se bo poslovil od prvoligaške druščine. Na lestvici je Rogaška osma, točko za njo je Kalcer Radomlje, zadnji Aluminij ima še točko manj.

4

Kajak-kanu Od treh Slovenk v finale le Eva Terčelj

Po nenadejano prostem petku (zaradi narasle Save) so na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju danes v Tacnu na delu kajakaši slalomisti. Ženske kvalifikacije so že končane, od treh Slovenk se je v finale, med najboljših 12 uvrstila Eva Terčelj.

Alpska liga Finec Eronen na klopi Jesenic

Finski strokovnjak Niko Eronen bo v prihodnji sezoni vodil SIJ Acroni Jesenice. Gaber Glavič se je preselil v Varese, kjer bo vodil ekipo v drugi italijanski ligi.

8
Oglasno sporočilo

Doživljenski Microsoft Office 2021 že od 17 € in Windows 11 Pro že od 10 € na Keysoffu

Ravnanje z dokumenti občutljive narave, pregledovanje pomembne elektronske pošte in opravljanje nalog je dovolj, da se vam zvrti ne glede na vaš poklic.

Rokomet Jovičić pred zadnjim krogom previden: To še nič ne pomeni

Rokometaši Gorenja so na pragu naslova državnih prvakov. Po zmagi v gosteh nad Grosistom Slovanom mora velenjska ekipa v zadnjem krogu, ko bo tekmec Jeruzalem Ormož, za peti naslov prvaka osvojiti točko.

4
Več

Kultura

Filmska recenzija Samsara

Samsara ni samo film kot umetnina, temveč je celovita filmska izkušnja, kakršno v življenju doživimo le tu in tam, če sploh. Vprašanje pa je, kaj nam ta izkušnja prinaša.

1

Knjige Častno razsodišče DSP-ja je pisateljici Gabrieli Babnik Ouattara izreklo javni opomin

Častno razsodišče DSP-ja je ugotovilo, da je Gabriela Babnik Ouattara s tem, ko ni korektno označila delov besedila, ki jih je v svoj roman Za angele, da jim ne bo dolgčas prepisala iz dela Samo en ples, kršila avtorske pravice Maline Schmidt Snoj.

11

Arhitektura in oblikovanje Kako do prostora za ustvarjanje, kako ga ohraniti in (p)ostati prostor tvorjenja družbe

Boj za prostor je politični boj. Kulturna in umetniška produkcija sta se v zadnjih letih izjemno povečali, posebej tisti, ki pridejo 'pozneje', težko dobijo prostor za ustvarjanje.

3
Več

Zabava in slog

Znani Paul McCartney naj bi postal prvi britanski glasbenik z nazivom milijarderja

Na seznamu 350 bogatašev, ki ga je sestavil Sunday Times, je tudi Paul McCartney. V preteklem letu sta z ženo svoje bogastvo povečala za 50 milijonov funtov. Tako naj bi postal prvi britanski glasbenik, ki se lahko pohvali s statusom milijarderja.

1

Vrtoglav znesek Prtiček, s katerim je Messi sklenil prvo profesionalno pogodbo, prinesel 890.000 evrov

Prtiček, na katerem je podpis nogometnega zvezdnika Lionela Messija in s katerim je sklenil prvo profesionalno pogodbo, so pri dražbeni hiši Bonhams prodali za 760.000 funtov. Zanj so prvotno pričakovali največ pol milijona funtov.

1

Misija Malmö TV Slovenija od EBU-ja zahteva odgovore in pojasnila, tudi glede glasovanja Slovencev

TV Slovenija od EBU-ja želi natančne podatke, kako je glasovalo slovensko občinstvo ter dodatna pojasnila glede izključitve Nizozemske, prepovedi zastav EU-ja, morebitnega vpliva sponzorja na vsebino dogodka in smiselnosti glasovanja "preostalega sveta".

127

Praznovanje V Metliki se je začela Vinska vigred, v Marezigah že okronali kralja refoška

V Metliki se je s prireditvami, s poudarkom na izobraževanju o vinu in kulinariki, začela 42. Vinska vigred v Beli krajini. Medtem so Marezige že v znamenju 51. praznika refoška in slovenske Istre, tam so že okronali novega kralja tega vina.

3

Končno Prvi uradni dokumentarec o skupini Led Zeppelin kmalu tudi v kinematografih

V kinematografe bo predvidoma še letos prišel težko pričakovani dokumentarec režiserja Bernarda MacMahona o britanski rockovski zasedbi Led Zeppelin. Becoming Led Zeppelin so že leta 2021 sicer prikazali na filmskem festivalu v Benetkah.

16
Oglasno sporočilo

Želite boljše pakete in nižje cene? Preklopite na HoT

Ste že kdaj prejeli obvestilo, da se vaš paket mobilne telefonije ali interneta draži, pa niste mogli storiti kaj veliko, saj ste bili še vedno v obdobju vezave, menjava paketa pa bi prinesla dodatne stroške? Ste se počutili opeharjene?

Evrovizija Nemo Švico poziva k priznanju tretjega spola

Na letošnji Evroviziji je slavila Švica, s tem pa je krono prvič osvojila tudi nebinarna oseba. Nemo pa si že želi postaviti nov mejnik – švicarske oblasti prepričati, da se na uradnih dokumentih pri kategoriji spola uvede še tretja, nebinarna, možnost.

156
Več

Uredniški izbor

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

221

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1345

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah.

51
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov