Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Več strelov Slovaški premier Robert Fico po poskusu atentata življenjsko ogrožen. Osumljenec prijet.

Pred kulturnim centrom v mestu Handlova, kjer se je na seji zbrala vlada, je bil ustreljen slovaški predsednik vlade Robert Fico. 59-letnega politika so odpeljali v bolnišnico v Bansko Bystrico, kjer prestaja operacijo. Osumljenca so prijeli.

28

Odzivi Ostre obsodbe napada na Fica: "Nasilje nima mesta v evropski politiki."

Iz Evrope in sveta prihajajo ostre obsodbe poskusa atentata na slovaškega premierja Roberta Fica. Politični voditelji poudarjajo, da nasilje nima mesta v družbi in politiki.

13

Premier in ministrica v Pomurju Zakon o zdravstveni dejavnosti bo ločil javno in zasebno zdravstvo

Po obisku murskosoboške bolnišnice je premier Robert Golob novinarjem povedal, da so na ministrstvu za zdravje pripravili izhodišča za spremembo zakona o zdravstveni dejavnosti, ki bo nedvoumno ločil javno od zasebnega zdravstva.

23

Slovenija Glavaš neuspešen pri kandidaturi za vodenje vojaškega odbora EU-ja

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš ni bil izvoljen za novega predsedujočega vojaškemu odboru Evropske unije. Načelniki generalštabov vojska članic EU-ja so izbrali Irca Seana Clancyja.

14

Okolje Oranžno opozorilo zaradi deževja v četrtek

Arso opozarja na močne nalive, ki se bodo razširili v četrtek popoldne in v noči na petek. Izdano je oranžno opozorilo zlasti za zahodni del države.

3

Novice

Vojna v Ukrajini Zelenski zaradi razmer na bojišču odpovedal obisk tujine. Putin pohvalil ruske vojaške uspehe.

Kijev je potrdil, da so ruske sile po hudih bojih vstopile v mesto Vovčansk v Harkovski oblasti na severovzhodu države, kjer so pred dnevi sprožile ofenzivo in odprle novo fronto, zaradi česar je predsednik Volodimir Zelenski odpovedal pot v tujino.

167

Bližnji vzhod Netanjahu zanika humanitarno katastrofo. ZDA pripravile nov sveženj vojaške pomoči Izraelu.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu zanika, da bi se v Rafi zgodila humanitarna katastrofa, saj je bilo po njegovih navedbah iz mesta evakuiranih že skoraj pol milijona ljudi. ZDA so medtem pripravile nov sveženj vojaške pomoči Izraelu.

67

Evropa EU poziva Gruzijo, naj umakne sporni zakon o "zunanjih agentih"

Unija in zveza Nato sta posvarili Gruzijo, da se z zakonom o tujem vplivu oddaljuje od njiju. Gruzijska predsednica Salome Zurabišvili naj bi na zakon vložila veto, vendar vladajoča stranka Gruzijske sanje vztraja, da ima dovolj glasov za preglasovanje.

55

Šport

Giro, 11. etapa Milanu druga etapa po izjemnem sprintu ob Jadranskem morju

Najboljši sprinter 107. Dirke po Italiji je očitno Jonathan Milan, najmočnejši v množičnem sprintu 11. etape, ki se je po 207 km končala v Francavilli al Mare. Z drugo etapno zmago na letošnjem Giru je Furlan utrdil lastništvo ciklamne majice.

89

Foto Slovenska olimpijska kolekcija za Pariz 2024

Modra, zelena in bela so že leta značilne barve, pred katerimi trepetajo številni nasprotniki slovenskih športnic in športnikov, so zapisali pri Olimpijskem komiteju Slovenije ob predstavitvi uradne olimpijske kolekcije za Pariz 2024.

27

SP v hokeju Čehi ob koncu strli Dance, Nemci razbili Latvijce

Gostitelji letošnjega SP-ja v hokeju so malce trepetali. Danska je na začetku zadnje tretjine izenačila na 3:3, a nato se je napadu Češke le odprlo in na koncu so po zaslugi sedmih različnih strelcev slavili s 7:4 in se začasno povzpeli na vrh skupine A.

2

Kajak/kanu Visoka voda premešala spored EP-ja; prva naslova Švicarki in Čehu

Organizatorji evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so zaradi hidrološke napovedi, ki za prihodnje dni predvideva precej zvišano gladino reke Save, spremenili urnik tekmovanj. Prvi dan so se medalje delile v sprinterskem krosu.

2

Etapne zmage na vseh tritedenskih dirkah Slovensko kolesarstvo ob bok velesilam

V zadnjem desetletju se le tri države ponašajo z vsaj tremi kolesarji, ki so dobili etape na vseh tritedenskih dirkah. Primož Roglič, Matej Mohorič in Tadej Pogačar so Slovenijo postavili ob bok Italiji in Avstraliji.

5
Oglasno sporočilo

Doživljenski Microsoft Office 2021 že od 17 € in Windows 11 Pro že od 10 € na Keysoffu

Ravnanje z dokumenti občutljive narave, pregledovanje pomembne elektronske pošte in opravljanje nalog je dovolj, da se vam zvrti ne glede na vaš poklic.

Kolesarstvo Svetovni prvak na Tour in v Pariz, a brez gorskega kolesa

Svetovni prvak Mathieu van der Poel bo nastopil na letošnji Dirki po Franciji, nato bo šel v Pariz lovit še zlato na cestni dirki, a se je odpovedal olimpijskemu krosu z gorskim kolesom. Jasper Philipsen bo branil zeleno majico Toura.

5
Več

Kultura

Film in TV V-F-X Ljubljana: četrti cvetober avtorske poetike na polju umetniškega videa in filma

Nagrajeni film Ne misli, da bo kdaj mimo odpira četrti festival V-F-X Ljubljana, ki bo predstavil eksperimentalne avdiovizualne prakse, retrospektive in inovativne filme, vključno z afriškim in romunskim eksperimentalnim filmom ter študentskimi deli.

Vizualna umetnost Martina Vovk je nova direktorica Moderne galerije

Kustosinja in muzejska svetovalka, Martina Vovk, ki je od 1. junija lani vodila Moderno galerijo kot vršilka dolžnosti, je bila z današnjim dnem pričakovano imenovana za direktorico.

Knjige "Izjava Gabriele Babnik Ouattara ne drži. Založba vztraja, da so bile kršene avtorske pravice."

Založba Mladinska knjiga in avtorica Malina Schmidt Snoj zavračata trditev Gabriele Babnik Ouattara, da so skupaj prišli do sklepa, da v njeni knjigi Za angele, da jim ne bo dolgčas ni očitanega ji prepisovanja iz knjige Samo en ples.

14
Več

Zabava in slog

Ture avanture Na Slovenski turistični borzi letos več kot 150 tujih agencij, več kot pol agentov je na borzi prvič

Bled v teh dneh gosti 26. Slovensko turistično borzo, ki jo organizira Slovenska turistična organizacija (STO) in je največji poslovni dogodek slovenskega turizma. Letos se je udeležuje 154 tujih podjetij iz 33 držav.

Evrovizija še vedno odmeva Izrael potrdil, da je organizirano "spodbujal h glasovanju", pritožbe proti EBU-ju se širijo

Dogajanje na letošnji Evroviziji še vedno razburja. Nizozemska javna televizija vztraja, da je izraelsko delegacijo organizatorjem dvakrat prijavila zaradi neprimernega vedenja, a se ni nič zgodilo. Izrael je medtem potrdil organizirano zbiranje glasov.

73

Glasba Baby Lasagna svoj prvi samostojni koncert razprodal v pičlih štirih minutah in pol

Hrvaški evrovizijski predstavnik Marko Purišić alias Baby Lasagna že žanje sadove svojega evrovizijskega uspeha – njegov prvi samostojni koncert na stadionu Šalata, ki ga načrtuje za 12. september, je bil razprodan v zgolj štirih minutah in pol.

1

Znani Antony Blinken med obiskom Kijeva v spodbudo vojakom poprijel za kitaro

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je med obiskom Kijeva pokazal tudi svojo muzikalično plat in podporo Ukrajini izrazil skozi glasbo: v nekem baru v Kijevu je namreč vzel v roke kitaro in skupaj z domačo zasedbo zaigral Rockin' in the Free World.

15

Znani Zaveza kraljice Camille, da ne bo več kupovala krzna, razveselila PETO, a razburila krznarje

Britanska kraljica Camilla je PETI v javnem pismu obljubila, da ne bo več kupovala oblačil s krznom in drugimi podobnimi živalskimi proizvodi, kar je že izzvalo ogorčenje pri proizvajalcih krzna. Borci za pravice živali njeno odločitev pozdravljajo.

8
Oglasno sporočilo

Matjaž Javšnik v novi, čisto resni monokomediji

V novi predstavi, ki združuje srčno zdravje in smeh, se slovenski igralec in komik Matjaž Javšnik podaja na oder, da bi ozaveščal o resni temi na način, ki nam je vsem najbližje - s humorjem.

Avtomobilnost Ko gorivo plačaš kar iz avta

V Avtomobilnosti smo naredili prve kilometre z novim škoda kodiaqom, ki je tehnično podoben superbu, zato smo tokrat pogledali malo bolj podrobno, kaj novega prinaša.

20
Več

Uredniški izbor

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

76

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

219

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1345

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah.

51
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov