Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Tednik

Bližnji vzhod Blinken pozval Hamas k sprejetju "velikodušnega" predloga Izraela za prekinitev ognja

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je pozval palestinsko gibanje Hamas, naj sprejme "izjemno velikodušen" predlog Izraela, s katerim bi omogočili prekinitev ognja v Gazi. Delegacija Hamasa medtem v Kairu razpravlja o predlogu.

22

Slovenija Ministrica Andreja Katič napovedala ovadbo. Vežnaver: Sem samo prodajalec in si želim miru.

Pravosodna ministrica Andreja Katič je glede nakupa stavbe na Litijski 51, zaradi katerega je februarja odstopila njena predhodnica, napovedala vložitev kazenske ovadbe. Sporni nakup sicer že preverja tudi Nacionalni preiskovalni urad.

84

Zdravje Zakaj se bo prenova UKC-ja Ljubljana podražila in podaljšala?

Prenova glavne stavbe ljubljanskega kliničnega centra naj bi stala dobrih 107 milijonov evrov. A kot kaže, bo dražja, trajala pa bo dlje, kot je bilo predvideno. Za protipotresno zaščito so se namreč odločili šele, ko je bil projekt že v teku.

7

Vojna v Ukrajini Stoltenberg in Zelenski za čimprejšnjo dobavo vojaške pomoči Ukrajini

Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg se je ob obisku v Kijevu strinjal z gostiteljem, ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, da je treba vojaško pomoč Ukrajini dobaviti čim prej.

126

Črna kronika Snežni plaz usoden za gornika v Špikovem grabnu

Pri spustu čez skalni skok v Šipkov graben je 30-letnega moškega zasul snežni plaz. Reševalci so ga hitro izkopali, a je zaradi poškodb na kraju umrl.

Novice

Gospodarstvo Pivovarna Laško Union več let napačno obračunavala plače

Pivovarna Laško Union je pet let narobe obračunavala dodatke k plači in nadomestila plače. Tistim, ki so prejemali premalo, so aprila izplačali 1,4 milijona evrov. Od tistih, ki so prejemali preveč, razlike ne bodo terjali.

29

Študentski protesti v ZDA Na losangeleški univerzi spopad med propalestinskimi in proizraelskimi protestniki

Po ameriških univerzah se nadaljujejo množični študentski protesti proti vojni v Gazi. Pri tem se je na kalifornijski univerzi v Los Angelesu (UCLA) zgodil spopad med propalestinskimi in proizraelskimi protestniki.

11

Črna kronika Po prvih informacijah v nedeljskem streljanju 58-letnik ranil 50-letnika, nato pa je ustrelil sebe

Policisti so ugotovili, da je do streljanja na območju policijske postaje Slovenska Bistrica prišlo po verbalnem sporu med tremi moškimi. Spor med dvema se je stopnjeval in 58-letnik je s strelnim orožjem ranil 50-letnika, nato pa storil samomor.

Šport

Liga NBA Dončić: Moram se zabavati na parketu. Takrat igram najboljšo košarko.

Izid v zmagah je v seriji med Clippersi in Mavericksi po štirih tekmah izenačen. Ekipa iz Los Angelesa je slavila obakrat, ko je igrala brez svojega najboljšega posameznika, tudi najboljši teksaški košarkar pa je imel na zadnjem dvoboju težave.

67

Košarka Hopsi izpadli iz prvoligaške druščine

Košarkarji Hopsov so upali, da bodo z zmago v gosteh nad Rogaško obstali v prvoligaški druščini, vendar se ni izšlo. Rogaška je bila boljša s 84:68, ključna je bila tretja četrtina, ki so jo gostitelji dobili s 23:10.

2

Noč zmaja Dobrodelna kampanja Gorana Dragića se je uradno začela

Manj kot štiri mesece pred poslovilno tekmo, s katero se bo od kariere poslovil Goran Dragić, so organizatorji dobrodelnega spektakla, zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance in RTV Slovenija uradno začeli kampanjo zbiranja dobrodelnih sredstev.

4

SP v hokeju Bo po klofuti sledil scenarij iz Gojanga 2014 ali Budimpešte 2018?

Slovenska hokejska reprezentanca, ki jo spremlja celotno vodstvo, vključno z novim ljubljanskim mecenom, ni pričakovala grenkega nedeljskega kosila. Južna Koreja je pokazala Sloveniji, kako se zadeva in odloča na tovrstnem turnirju – s preprosto igro.

46

Prva liga Mura z zmago nad Aluminijem malce pozabila na pokalni poraz

Mura je za konec 33. kroga Prve lige v toplem ponedeljkovem popoldnevu na Fazaneriji s 3:1 premagala Aluminij, ki že dva meseca čaka na novo zmago in ostaja na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

2
Oglasno sporočilo

Pridobite doživljenjsko licenco za Microsoft Office za samo 20 € na Keysoffu

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, vam ravnanje z zaupnimi dokumenti, urejanje pomembne elektronske pošte in osredotočenost na delo lahko povzročajo težave.

Odzivi "Riera bi rekel, da moramo sanjati o velikih stvareh, da bi do njih tudi prišli"

Če je bil prvi naslov Celjanov pred štirimi leti nogometna romantika, kot se je izrazil eden od navijačev, je bil letošnji pričakovan in plod za slovenske razmere velikih vložkov. Po njem je zadišalo že lansko pomlad, potrdili so ga včeraj proti Olimpiji.

49
Več
Mobile

Kultura

Film in TV Gérard Depardieu v priporu zaradi obtožb spolnega napada

Francoskega igralca Gérarda Depardieuja so po poročanju francoskih medijev priprli zaradi dveh najnovejših obtožb spolnega napada. Dve ženski Depardieuja obtožujeta, da ju je otipaval med snemanjem filma – ena za dejanje leta 2014 in druga leta 2021.

2

Oder Mednarodni dan plesa: 30 let Društva za sodobni ples in opozorila na podhranjenost plesne umetnosti

"Razpoložljivi podatki kažejo, da gre za najslabše financirano uprizoritveno dejavnost," opozarja vodstvo Društva za sodobni ples. Praznik zaznamujejo s plesnim paviljonom na Kongresnem trgu, ki opozarja tudi na pomanjkanje vadbene infrastrukture.

Osmi dan Benetke: ima umetnost dejansko političen pomen?

Ali v sodobni umetnosti nekaj velja estetskost ali je cenjeno predvsem tisto, kar izraža (lažno) politično angažiranost? Relevantno je vprašanje, kakšno umetnost predstavlja beneški bienale.

1
Več

Zabava in slog

Znani Princ Harry bo maja spet obiskal Otok

Mineva 10 let, odkar je princ Harry za poškodovane in bolne vojaške veterane ustanovil mednarodno športno prireditev Invictus Games. Ob tej priložnosti bo 8. maja spregovoril v londonski katedrali sv. Pavla. Ali bo tam tudi Meghan, ni jasno.

3

Znani Basist zasedbe U2 Adam Clayton se ločuje

Po več kot 10 letih sta basist irske zasedbe U2 Adam Clayton in odvetnica Mariana Teixeira de Carvalho sporazumno končala svoj zakon. Še naprej bosta skupaj vzgajala šestletno hčerko Albo.

6

Dobrodošel naraščaj Tropska hiša navdušena nad novim podmladkom ogrožene vrste opic

V Tropski hiši sta Frida in Pablo, samec in samica beloglavčka, ki je kritično ogrožena vrsta opice, dobila že tretji naraščaj z dvema mladičema. V celjski neprofitni naravovarstveni in izobraževalni instituciji tako prebiva že sedem beloglavčkov.

2

Prvi let Zaživela letalska povezava med Ljubljano in Københavnom

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana slavi novo letalsko povezavo med slovensko in dansko prestolnico. Letalski prevoznik Norwegian bo med Ljubljano in Københavnom letel dvakrat tedensko – sprva ob ponedeljkih in petkih, poleti pa ob torkih in sobotah.

4

S kavča na Grenlandijo Kako se pripraviti za prečenje grenlandskega ledenika? "Tako, da vlečeš avtomobilske gume po gozdu!"

V pripravah na prečenje grenlandskega ledenika je Robert Ferlič vrsto dni preživel v gozdu, kjer je vlekel avtomobilske gume. "To je najboljši trening," je jasen, priznava pa, da je marsikdo ob pogledu nanj dvignil obrvi, po pojasnilu pa mu zaželel srečo.

1
Oglasno sporočilo

Vlaganje v zlato je vse bolj priljubljeno

Razkrivamo najboljše mesto za nakup zlatih palic in kovancev

Nasveti Pred potovanjem v tujino se je dobro pozanimati predvsem o varnostnih razmerah

Prvomajske praznike bodo nekateri izkoristili za skok v tujino. Pred potovanjem se je dobro zavarovati in preveriti veljavnost osebnih dokumentov in vstopne pogoje v državo. Glede na varnostne razmere so trenutno vse poti na Bližnji vzhod odsvetovane.

1
Več

Uredniški izbor

Dan upora proti okupatorju Vojna skozi otroške oči: Ko bi pa vedeli, kaj nas čaka, bi se še bolj bali

Po drugi svetovni vojni smo verjeli, da se takšne grozote ne bodo več ponovile, se strinjajo stanovalci Doma starejših Fužine, še zadnja generacija, ki je to vojno doživela in z njo izgubila brezskrbno otroštvo. A žal se strahote dogajajo tudi danes.

39

Gledamo Razstava van Gogha v Trstu: poplava informacij zasenči potezo velikega revolucionarja umetnosti

Čeprav prinaša razstava v tržaškem Muzeju Revoltella v našo bližino dela iz druge največje zbirke Vincenta van Gogha na svetu, pa žal zamudi priložnost, da ob srečanju z enim najbolj cenjenih umetnikov vseh časov vzpostavi pristno vizualno izkušnjo.

12

Okolje “Ne moremo biti prepričani, da bo poletje 2024 vroče, a kaže se jasen nagib k toplejšim poletjem"

Služba EU-ja za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus je v ponedeljek predstavila poročilo o stanju podnebja v Evropi za leto 2023 in nazorno predstavila množico podnebnih pretresov, ki so se lani na tej celini odrazili kot ekstremni vremenski pojavi.

61

Slovenija Bo že prihodnje leto s poklicno maturo onemogočen vpis na nekatere univerzitetne študije?

"Prevajalniki", ki naj bi že v prihodnjem šolskem letu določali dovoljene študijske smeri za dijake s poklicno maturo, so nezanesljivi in nedorečeni, predvsem pa nihče ne jamči, da bodo res veljavni.

150
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

1

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

68

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov