Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija Na prvomajskih srečanjih pozivi k neprekinjenemu boju za delavske pravice

Ob prazniku dela so po državi pripravili prvomajska srečanja. Iz Zveze svobodnih sindikatov opozarjajo, da članstvo upada in, da bodo potrebna prilagajanja. "Pravice je treba negovati, se zadnje boriti, truditi in jih braniti," pravi Mirsad Begić.

39

20 let vstopa v EU Golob in Pirc Musar: Vstop v EU najboljša odločitev. Von der Leyen: S Slovenijo je Evropa močnejša.

Premier Golob je poudaril, da je bila pot Slovenije v EU najboljša odločitev, predsednica države Pirc Musar pa, da zaradi članstva v EU-ju živimo bolje. Predsednica Evropske komisije von der Leyen je Sloveniji ob 20-letnici vstopa v EU čestitala.

65

Študentski protesti v ZDA dobivajo zagon Policija na Columbii aretirala propalestinske protestnike, na UCLA-ju nasilje med protestniki

Newyorški policisti so vdrli v poslopje univerze Columbia, ki so ga zasedli študenti, ki protestirajo proti vojni v Gazi, in aretirali več deset protestnikov. Medtem se se na univerzi UCLA spopadli propalestinski in proizraelski protestniki.

68

Turčija Carigrad: na prepovedanih prvomajskih shodih pridržali več deset protestnikov

Turška policija je nad protestniki, ki so se v Carigradu zbrali na prepovedanem prvomajskem zborovanju in se odpravili proti osrednjemu trgu Taksim, uporabila solzivec in gumijaste naboje, da jih je razgnala. Več deset je pridržanih.

Vojna v Ukrajini Ukrajina naj bi napadla več ruskih naftnih rafinerij. Odesa znova tarča ruskih napadov.

Ukrajina naj bi ponoči z brezpilotnimi letalniki izvedla več napadov na ruske naftne rafinerije. Med drugim naj bi obsežna škoda nastala na rafineriji v Rjazanu, okoli 200 kilometrov jugovzhodno od Moskve. Ruske sile pa so znova napadle Odeso.

17

Novice

Bližnji vzhod Blinken v Izraelu: ZDA so odločene priti do premirja, ki bi pripeljalo domov talce

ZDA so odločene, da dosežejo prekinitev ognja v Gazi, ki bo privedla do izpustitve talcev, je ob srečanju z izraelskim predsednikom Jicakom Hercogom v Tel Avivu sporočil ameriški državni sekretar Antony Blinken.

7

20 let vstopa v EU "Slovenija je zame evropski biser, nekakšno središče Evrope, kjer se srečujejo različne kulture"

Pred dnevi je 80 let dopolnil nekdanji nemški politik Günter Verheugen, ki je pred dvajsetimi leti kot evropski komisar za širitev bedel nad vključevanjem novih članic v Unijo in pri tem nemalokrat premagoval odpor in pomisleke nekaterih starih članic.

78

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

61

Šport

Formula 1 30 let od smrti nepozabne dirkaške ikone Ayrtona Senne

Natanko 30 let mineva od usodnega dirkaškega konca tedna v Imoli, kjer se je med dirko formule ena za VN San Marina ubil eden najboljših dirkačev vseh časov, Brazilec Ayrton Senna.

55

SP v hokeju Risi danes z gostiteljico prvenstva Italijo

Slovenska hokejska reprezentanca bo danes igrala tretjo tekmo svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Bolzanu. Ob 19.30 se bo pomerila z gostitelji Italijani. Prenos na TV SLO 2/MMC. 

39

Odmevi iz Münchna Ancelotti: Na zelenici smo bili "premehki"

Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti je bil kritičen do svojih varovancev po remiju (2:2) z Bayernom na prvi polfinalni tekmi letošnje Lige prvakov.

9

Liga NBA Maxey s 46 točkami nasledil Iversona in rešil Sixerse

Slabe pol minute pred koncem 5. tekme uvodnega kroga končnice Lige NBA so New York Knicksi vodili za šest točk, a se je Philadelphia vrnila, izenačila in po podaljšku zmagala s 112:106. Glavni junak je bil Tyrese Maxey.

84

Madrid Lehečka izločil Nadala v osmini finala

Španskemu teniškemu zvezdniku Rafaelu Nadalu se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale domačega turnirja v Madridu.

9
Oglasno sporočilo

Sistemi za sanacijo kapilarne vlage

Mapeieve rešitve za sanacijo težav, povezanih z vlago, ki omogočajo obnovo vseh vrst zidov: tako novejših kot zgodovinskih objektov.

EP v nogometu 2024 Courtoisa ne bo na prvenstvu v Nemčiji

Belgijska nogometna reprezentanca na Euru v Nemčiji zaradi poškodbe kolena ne bo mogla računati na dolgoletnega prvega vratarja Thibauta Courtoisa, je sporočil belgijski selektor Domenico Tadesco.

4
Več
Mobile

Kultura

Film in TV Po najavi žirije je v Cannesu vse nared za začetek enega največjih filmskih festivalov na svetu

Po najavi tekmovalnega programa je znana tudi devetčlanska žirija, ki bo v Cannesu odločala o nagrajencih enega najpomembnejših filmskih festivalov na svetu. Med njimi so igralka Lily Gladstone in režiserja Hirokazu Koreeda in Nadine Labaki.

Knjige V 77. letu je umrl ameriški pisatelj Paul Auster

Pisatelj Newyorške trilogije in Leviatana Paul Auster je umrl zaradi zapletov ob pljučnem raku. Njegove knjige so bile prevedene v več kot 40 jezikov, v Franciji, ki jo je imel za svoj drugi dom, pa je bil cenjen pisatelj.

Na TV SLO 1 Panoptikum: Leposlovje v sodni dvorani

Izpostavili bomo nekaj primerov iz zgodovine književnosti – momentov, ko so se romani oziroma njihovi avtorji znašli v sodnih dvoranah, pred represivnimi organi, so bili oziroma so obtoženi plagiatorstva.

1
Več

Zabava in slog

Želvja juha Da bi zaščitili ogroženo želvo, so prečesali 260 kvintilijonov kombinacij okusov in tekstur

Živilsko podjetje NotCo je s pomočjo umetne inteligence, ki je analizirala kar 300.000 rastlin, ustvarilo želvjo juho, ki ne vsebuje niti kančka mesa ogrožene živali. Specialiteta je kljub strogim prepovedim v nekaterih državah še vedno zelo priljubljena.

2

Ture avanture Mladim znova omogočeno brezplačno odkrivanje Alp

Mladim med 18. in 27. letom starosti bo društvo Cipra v okviru projekta Yoalin tudi letos razdelilo brezplačne vozovnice za vlak in avtobus, s katerimi jim bo omogočeno potovanje po območju Alp. Društvo bo prijave zbiralo do konca maja.

2

Glasba Umetna inteligenca uničuje glasbo, britanski poslanci pozivajo k zakonski ureditvi ponaredkov

Uporaba umetne inteligence za oponašanje glasov in podob znanih glasbenikov narašča. Zato so številni poslanci v Veliki Britaniji predlagali, da bi umetnike zaščitili z zakonom, ki bi prepovedal "deepfake" ponaredke, ustvarjene z umetno inteligenco.

4

Avtomobilnost 322 kilometrov vožnje za 10 minut polnjenja

Švedski proizvajalec premijskih električnih avtomobilov Polestar je skupaj z izraelskim zagonskim podjetjem StoreDot serijsko vozilo opremil z novo vrsto baterije, ki omogoča ekstremno hitro polnjenje.

26

Družabno Princ William sporočil, da je s Kate in družino vse v redu

Princ William je med odprtjem tretjega centra za pomoč moškim s samomorilnimi mislimi James' Place spregovoril tudi o počutju svoje žene valižanske princese Kate. Zatrdil je, da se kljub neugodni diagnozi počuti dobro.

2
Oglasno sporočilo

Novi VW Tiguan – SUV, ki ste si ga vedno želeli

Eleganten in dinamičen, predvsem pa impresiven. Z vseh strani. Zunaj in znotraj. Preverite, zakaj je novi Volkswagen Tiguan idealen avtomobil za številne voznike in sopotnike.

"V redu sem, hvala" Veder kralj Karel III. se je vrnil k opravljanju javnih dolžnosti, obiskal je bolnišnico

Britanski kralj Karel III. se je po daljšem premoru le vrnil k javnemu opravljanju uradnih dolžnosti. Med prvo tovrstno dejavnostjo se je odločil obiskati bolnišnico, ki zdravi tiste, ki so zboleli za rakom. Videti je bil zdrav in dobro razpoložen.

4
Več

Uredniški izbor

Odzivi "Riera bi rekel, da moramo sanjati o velikih stvareh, da bi do njih tudi prišli"

Če je bil prvi naslov Celjanov pred štirimi leti nogometna romantika, kot se je izrazil eden od navijačev, je bil letošnji pričakovan in plod za slovenske razmere velikih vložkov. Po njem je zadišalo že lansko pomlad, potrdili so ga včeraj proti Olimpiji.

49

Dan upora proti okupatorju Vojna skozi otroške oči: Ko bi pa vedeli, kaj nas čaka, bi se še bolj bali

Po drugi svetovni vojni smo verjeli, da se takšne grozote ne bodo več ponovile, se strinjajo stanovalci Doma starejših Fužine, še zadnja generacija, ki je to vojno doživela in z njo izgubila brezskrbno otroštvo. A žal se strahote dogajajo tudi danes.

39

Gledamo Razstava van Gogha v Trstu: poplava informacij zasenči potezo velikega revolucionarja umetnosti

Čeprav prinaša razstava v tržaškem Muzeju Revoltella v našo bližino dela iz druge največje zbirke Vincenta van Gogha na svetu, pa žal zamudi priložnost, da ob srečanju z enim najbolj cenjenih umetnikov vseh časov vzpostavi pristno vizualno izkušnjo.

12

Okolje “Ne moremo biti prepričani, da bo poletje 2024 vroče, a kaže se jasen nagib k toplejšim poletjem"

Služba EU-ja za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus je v ponedeljek predstavila poročilo o stanju podnebja v Evropi za leto 2023 in nazorno predstavila množico podnebnih pretresov, ki so se lani na tej celini odrazili kot ekstremni vremenski pojavi.

61
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

5

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov