Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji so na ljubljanski severni, zahodni in južni obvoznici mimo Kozarij proti Brezovici. Zamuda je več kot eno uro.

Težave šolskega sistema Skupno opozorilo ravnateljev, staršev in učiteljev: Smo na vlaku, ki je začel drveti navzdol

Predstavniki ravnateljev, staršev in učiteljev so opozorili na vse večje težave šolskega sistema in politiko pozvali k ukrepanju. Kot je opozoril Branimir Štrukelj (Sviz), kriza v izobraževanju "orje globoko, in ko jo javnost opazi, je že mnogo prepozno".

158

Evropa Izrael na ICJ-ju zanikal, da poteka v Gazi genocid, in Južni Afriki očital zavezništvo s Hamasom

Vojna v Gazi je tragična, vendar ne gre za genocid, je na Meddržavnem sodišču (ICJ) v Haagu dejal glavni odvetnik Izraela Gilad Noam. Južna Afrika sodišče poziva, naj Izraelu ukaže konec vojaške ofenzive. Izrael Južni Afriki očita zavezništvo s Hamasom.

43

Vojna v Ukrajini Putin: Ruske sile v Harkovu ustvarjajo tamponsko cono za zaščito ruskih obmejnih regij

Ruski predsednik Vladimir Putin je dejal, da ruske sile, ki napredujejo v ukrajinski pokrajini Harkov, ustvarjajo "tamponsko cono" za zaščito ruskih obmejnih regij. Po njegovih besedah pa Rusija nima namena zasesti mesta Harkov.

29

Slovenija Damjan Žugelj ni prišel na zaslišanje pred preiskovalno komisijo

Komisija DZ-ja, ki preiskuje sume vmešavanja politike v delo policije in drugih organov, bi morala zaslišati Damjana Žuglja, ki je v času vlade Janeza Janše opravljal funkcijo direktorja urada za preprečevanja denarja, a ga na zaslišanje ni bilo.

20

Misija Malmö TV Slovenija od EBU-ja zahteva odgovore in pojasnila, tudi glede glasovanja Slovencev

TV Slovenija od EBU-ja želi natančne podatke, kako je glasovalo slovensko občinstvo ter dodatna pojasnila glede izključitve Nizozemske, prepovedi zastav EU-ja, morebitnega vpliva sponzorja na vsebino dogodka in smiselnosti glasovanja "preostalega sveta".

34

Novice

Slovaška Robert Fico je pri zavesti, a je njegovo stanje resno in ostaja na intenzivni negi

Zdravstveno stanje ustreljenega slovaškega premierja Roberta Fica ostaja resno, danes je prestal še eno operacijo. Vlada medtem deluje normalno, je zatrdil njegov namestnik in obrambni minister Robert Kalinak.

17

Ob osmih Marko Bošnjak: Pričakovanje, da bo ESČP dal arbitraži dodatno veljavo, je bilo napačno

Za opredeljevanje do veljavnosti arbitražne odločitve ali poteka meje med Slovenijo in Hrvaško na morju ESČP ni pristojno, je v oddaji Ob osmih dejal sodnik tega sodišča Marko Bošnjak.

82

Vreme Na Rudnem polju v pol ure padlo 24 litrov dežja na kvadratni meter, škodo povzročile tudi strele

Močne padavine so v četrtek zvečer zajele večji del države, na Rudnem polju je, denimo v pol ure, med 19. in 19.30, padlo 24 litrov dežja na kvadratni meter, je sporočil Arso. V Šmarju pri Jelšah so meteorne vode zalile okoli 30 objektov.

27

Šport

Giro, 13. etapa Poteka najlažja etapa, ki je po profilu čista palačinka

Na Dirki po Italiji je pred festivalom štirih zaporednih zahtevnih etap na vrsti še zadnja lahka etapa, po mnenju večina strokovnjakov celo najlažja etapa na 107. Dirki po Italiji. V skupnem seštevku najverjetneje po današnjem dnevu ne bo sprememb.

25

Liga NBA Zgodovinska zmaga Minnesote, ki je izsilila sedmo tekmo

Košarkarji Minnesote so pred svojimi gledalci visoko premagali aktualnega prvaka Denver s 115:70, izid v seriji izenačili na 3:3 in izsilili sedmo tekmo, ki bo v noči na ponedeljek.

217

Nogomet Xavi razjezil Laporto; ta naj bi že iskal novega trenerja

Katalonski nogometni velikan Barcelona naj bi po poročanju več španskih medijev odpustil trenerja Xavija. Nepričakovana poteza naj bi sledila le nekaj tednov za tem, ko je predsednik kluba Joan Laporta potrdil Xavija tudi za naslednjo sezono.

10

Dirka po Italiji Gorazd Štangelj: "Ne želimo le čakati in dirkati na drugo ali tretje mesto."

Za kolesarji na Dirki po Italiji je prva polovica uvodne tritedenske preizkušnje sezone, v rožnati majici vodilnega pa še vedno zanesljivo vozi Tadej Pogačar, ki ima na svojem računu že tri etapne zmage in še vedno ne kaže znakov šibkosti.

34

Slalom na divjih vodah Sava v Tacnu spet pokazala svojo moč

Reka Sava je dodobra skrojila spored evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah na brzicah v Tacnu. Kot so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije, je bil danes, ki je sicer prost dan, pod vodo del tribun na prizorišču.

1
Oglasno sporočilo

Doživljenski Microsoft Office 2021 že od 17 € in Windows 11 Pro že od 10 € na Keysoffu

Ravnanje z dokumenti občutljive narave, pregledovanje pomembne elektronske pošte in opravljanje nalog je dovolj, da se vam zvrti ne glede na vaš poklic.

Nogomet V Braziliji naslednje svetovno prvenstvo v nogometu za ženske

Svetovno prvenstvo v nogometu za ženske leta 2027 bo gostila Brazilija, ki je v glasovanju na kongresu Fife v Bangkoku premagala skupno kandidaturo Nizozemske, Belgije in Nemčije.

9
Več

Kultura

Dediščina Valvasorjeva nagrajenca za življenjsko delo sta Verena Perko in Andrej Smrekar

Pred mednarodnim dnevom muzejev je Slovensko muzejsko društvo razglasilo letošnje prejemnike Valvasorjevih odličij. Za življenjsko delo bosta letos nagrajena arheologinja in muzealka Verena Perko ter umetnostni zgodovinar Andrej Smrekar.

Oder Nagradna iga za Eno pesem: Predstava, kjer v neskončnost ponavljajo isto pesem

V Cankarjev dom prihaja belgijska vizualna umetnica Miet Warlop, ki v predstavi Ena pesem prinaša mojstrsko vajo v ponavljanju. Z nekaj sreče sta lahko vstopnici za ogled predstave lahko vaši.

Cannes Sedemminutni aplavz, a tudi žvižgi Coppolovemu življenjskemu projektu Megalopolis

Težko pričakovani film Megalopolis, ki ga je Francis Ford Coppola ustvarjal kar 40 let, je v Cannesu naletel na mešane odzive – nekateri ga opevajo kot epskega, drugi kot dolgočasen in površen film. Deležen je bil tako aplavza kot žvižgov.

2
Več

Zabava in slog

Končno Prvi uradni dokumentarec o skupini Led Zeppelin kmalu tudi v kinematografih

V kinematografe bo predvidoma še letos prišel težko pričakovani dokumentarec režiserja Bernarda MacMahona o britanski rockovski zasedbi Led Zeppelin. Becoming Led Zeppelin so že leta 2021 sicer prikazali na filmskem festivalu v Benetkah.

3

Praznovanje V Metliki se začenja Vinska vigred, v Marezigah praznujejo praznik refoška in slovenske Istre

V Metliki se s prireditvami, s poudarkom na izobraževanju o vinu in kulinariki, začenja 42. Vinska vigred v Beli krajini. Medtem so Marezige že v znamenju 51. praznika refoška in slovenske Istre, ki je namenjen tudi spodbujanju vinogradništva.

1

Evrovizija Nemo Švico poziva k priznanju tretjega spola

Na letošnji Evroviziji je slavila Švica, s tem pa je krono prvič osvojila tudi nebinarna oseba. Nemo pa si že želi postaviti nov mejnik – švicarske oblasti prepričati, da se na uradnih dokumentih pri kategoriji spola uvede še tretja, nebinarna, možnost.

156

Radi bi se srečali z Žigo "Potujoči babici" pri 80 letih okoli sveta: "Treba se je dvigniti iz naslonjača"

Se spomnite pustolovskega romana Julesa Verna V osemdesetih dneh okoli sveta? Izšel je leta 1872, v njem pa Phileas Fogg, angleški gospod, ki slovi po točnosti in predvidljivosti, s prijatelji iz kluba sklene stavo, da lahko v 80 dneh prepotuje svet.

25

Kulinarika Michelinova zvezdica prvič romala tudi na mehiško stojnico s takosi

Prestižno Michelinovo zvezdico je prvič prejela stojnica s takosi. Devet kvadratnih metrov velika restavracija Tacos El Califa de Leon v Ciudadu de Mexico, ki deluje že več kot 50 let, streže le štiri vrste mesnih takosov, ki veljajo za najboljše v mestu.

3
Oglasno sporočilo

Želite boljše pakete in nižje cene? Preklopite na HoT

Ste že kdaj prejeli obvestilo, da se vaš paket mobilne telefonije ali interneta draži, pa niste mogli storiti kaj veliko, saj ste bili še vedno v obdobju vezave, menjava paketa pa bi prinesla dodatne stroške? Ste se počutili opeharjene?

Avtomobilnost Trisobno stanovanje na poti

Volkswagen california je postal trisobni apartma. Glavni razvojnik nam je predstavil vse glavne prednosti bivalnika s parom drsnih stranskih vrat. S članom uprave pa smo poklepetali o hibridnem pogonu in ga primerjali z električnim ID buzzom.

19
Več

Uredniški izbor

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

80

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

221

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1345

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah.

51
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov